Deul wil Bayern inruilen voor club uit Tweede Bundesliga

Boy Duel vertrekt bij Bayern

Deul wil Bayern inruilen voor club uit Tweede Bundesliga

München II, de beloftenploeg van de Duitse grootmacht waarin hij sinds de zomer van 2010 speelt. De Amsterdammer, die in Nederland uitkwam voor FC Volendam en Willem II, wordt op 30 augustus 25 jaar en mag volgens de reglementen van de Duitse voetbalbond DFB komend seizoen niet meer spelen in het opleidingsteam van Bayern.

Voor buitenlandse spelers geldt een speciale dispensatieregel wat betreft beloftenelftallen, om de ontwikkeling en doorstroming van eigen jeugd te bevorderen.

De Nederlandse aanvaller kwam in München terecht dankzij Andries Jonker, die in de zomer van 2009 bij Bayern assistent werd van Louis van Gaal en dit seizoen trainer was van de beloften. Jonker kon blijven als trainer van de A-junioren, maar sloeg die aanbieding af.

'Boy had de pech dat hij twee zware blessures heeft gehad, maar sinds januari is hij helemaal fit en doet hij het goed, zoals hij ook vóór zijn blessures goed speelde. Hij is een uitstekende voetballer', zegt Jonker tegen Voetbal International.

Voor de hoofdmacht van Bayern komt Deul te kort, maar hij speelde zich wel in de kijker bij de Tweede Bundesliga. 'Ik wil graag in Duitsland blijven en hoop op de Tweede Bundesliga', aldus de speler zelf. 'Ik heb het hier goed naar mijn zin, heb mijn draai gevonden en ben sinds een paar maanden fit. Ik wil nog zo veel laten zien.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's