Dest looft teamgeest Ajax en laat Koeman wachten

Reacties

Sergiño Dest hoopt volgende maand een besluit te nemen over zijn interlandcarrière. De Amerikaanse Nederlander blijft in de aankomende interlandweek bij Ajax, dat woensdag met 0-3 won van Valencia in de Champions League.

Dest looft teamgeest Ajax en laat Koeman wachten
© Pro Shots

Dest maakt indruk in zijn eerste seizoen als lid van de A-selectie. Ook in Mestalla bestreekt de aanvallende rechtsback de hele flank. Ondanks zijn vermoeidheid straalde Dest na afloop voor de camera's van FOX Sports.

'Dit is echt een mooie avond. We hebben 3-0 gewonnen en staan er echt goed voor', aldus Dest, die niet enorm verrast is door de uitslag. 'De teamgeest is goed. Iedereen bouwt en vertrouwt op elkaar. Dan komen zulke uitslagen vanzelf. Gelukkig was het geluk aan onze zijde.'

Oranje
Op de wedstrijddag werd bekend dat Dest in tegenstelling tot vorige maand niet in de selectie van de Verenigde Staten zit. Als Dest, zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder, in actie was gekomen tegen Cuba of Canada in het toernooi om de CONCACAF Nations League, zou hij niet meer uit kunnen komen voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman onderhoudt net als zijn Amerikaanse collega Gregg Berhalter contact met Dest.

'Ik heb nog niet gekozen en moet nog wat langer nadenken over beide opties', lichtte Dest toe. 'Ik heb gezegd dat ik er nog niet uit ben en daardoor heb ik beide afgezegd. Het is een beslissing voor mijn hele leven en daar wil ik zorgvuldig mee omgaan en er goed over nadenken. Daarom heb ik deze laten zitten', aldus de achttienjarige verdediger, die zijn beslissing mogelijk voor de volgende interlandperiode maakt. 'Hopelijk volgende maand als ik eruit ben. Als ik langer nodig heb, doe ik dat ook.'

In het kader van de EK-kwalificatie speelt Nederland volgende week donderdag tegen Noord-Ierland, drie dagen later tegen Wit-Rusland en in november tegen wederom Noord-Ierland en Estland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.