Deschamps wordt trainer van Monaco

Didier Deschamps maakt een einde aan zijn loopbaan als speler. De Franse recordinternational maakte zaterdagmiddag bekend te kiezen voor het trainersschap bij AS Monaco. Op papier zal hij echter technisch directeur van de club worden, omdat hij niet in het bezit is van de vereiste diploma's. Maandag tekent hij een vierjarig contract bij de club uit het Prinsendom.

Deschamps wordt trainer van Monaco

'Ik heb altijd gezegd dat ik stop zodra ik niet meer met plezier naar de training zou gaan. Dat moment is nu gekomen. Ik voel dat mijn lichaam langzamerhand op raakt', vertelde Deschamps op zijn website.

De zeer succesvolle middenvelder had dit seizoen een minder jaar bij Valencia. Vanwege blessures kwam hij slechts zelden in actie. Zijn contract bij de Spaanse Champions League-finalist liep echter nog twee jaar door.

In Monaco mag Deschamps zijn eigen technische staf samenstellen. Zijn assistent wordt de Italiaan Narciso Pezzotti, de voormalige rechterhand van Marcelo Lippi. Oud-doelman Jean-Luc Ettori mag aanblijven als keepertrainer.

Bekijk hier al onze video's