Dertig jaar na CL-zege en omkoopschandaal wordt titanenstrijd reünie

Reacties

Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Olympique Marseille de Champions League won. De Franse topclub deed dat door in de finale het illustere AC Milan van Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit te verslaan. Dinsdagavond zullen twee hoofdrolspelers elkaar voor het eerst terugzien.

Dertig jaar na CL-zege en omkoopschandaal wordt titanenstrijd reünie
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Door het ontslag van bondscoach Hansi Flick zit Rudi Völler namelijk éénmalig als interim-coach in de dug-out van Duitsland. Die Mannschaft gaat op bezoek bij Frankrijk. Die ploeg staat onder leiding van Didier Deschamps. En dat is nou net een oude bekende van Völler.

Deschamps en Völler waren in 1993 allebei basisspelers tijdens de finale. Deschamps was de leider op het middenveld, aanvoerder ook nog, terwijl zijn collega als spits stond opgesteld. Samen kregen ze het voor elkaar om Milan te verslaan.

Na alle successen volgde snel mindere tijden voor Marseille. Vanwege een omkoopschandaal werd de landstitel van dat jaar afgenomen door de Franse bond, terwijl de club een jaar later teruggezet werd naar de Ligue 2. Dat was in 1994 reden voor zowel Deschamps als Völler om hun geluk elders te zoeken. De Fransman trok naar Juventus, de Duitser naar Bayer Leverkusen.

Sindsdien kruisten elkaars paden niet meer. Dat bevestigde Deschamps maandag in aanloop naar de oefeninterland in het Signal Iduna Park in Dortmund. 'Het was mijn jeugd. Zo, wat lang geleden ook. Ik denk niet dat we elkaar sindsdien nog ontmoet hebben.'

'Rudi was een geweldige doelpuntenmaker', sprak de bondscoach lovend over zijn oude ploeggenoot. Samen konden ze goed overweg, bevestigde hij. 'Hij had de drive en dynamiek op het veld, die hij nu daarbuiten heeft. Hij had een bepaalde levensvreugde over hem hangen. Hij is iemand die ik altijd zeer gewaardeerd heb. Het doet me erg goed dat ik hem dinsdag weer eens zal ontmoeten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.