Dertien punten los: ook Balotelli & co geen partij voor Turkse koploper

Reacties

Trabzonspor raast met groot machtsvertoon door de Süper Lig. De koploper van Turkije heeft nog geen enkel duel verloren en won zaterdag eenvoudig van het Adana Demirspor van Mario Balotelli.

Dertien punten los: ook Balotelli & co geen partij voor Turkse koploper
Trabzonspor
Trabzonspor
2 - 0
Adana Demirspor
Adana Demirspor

Door goals van Anthony Nwakaeme (26ste minuut) en Marek Hamsik (54ste minuut) hield Trabzonspor de bezoekers vrij gemakkelijk van zich af. Bij Adana Demirspor stonden naast Balotelli ook Jonas Svensson (voorheen AZ) en Arijanet Muric (voorheen NAC Breda en Willem II) in de basis.

Trabzonspor staat daardoor liefst dertien punten los van eerste achtervolgers Konyaspor en het kleine Hatayspor, de andere sensatie in de Turkse competitie. De voorsprong op de traditionele topploegen Fenerbahçe (vijftien punten), Galatasaray (zeventien punten) en Besiktas (achttien punten) uit Istanbul is enorm.

De hunkering naar de eerste officiële landstitel sinds 1984 is groot in Trabzon, een stad aan de Turkse Noordoostkust. Tien jaar geleden weigerde de Turkse voetbalbond om het kampioenschap aan de Bordo-Mavililer (Bordeaux-blauwen) te geven, hoewel de UEFA het aan de landstitel gekoppelde Champions League-ticket aan Trabzonspor gaf omdat Fenerbahçe bij een omkoopschandaal betrokken was.

VI toog onlangs naar de kust aan de Zwarte Zee en sprak met voorzitter Ahmet Agaoglu, trainer Abdullah Avci en de Nederlandse verdediger Stefano Denswil.

Bekijk hier al onze video's
Meer Trabzonspor
Meer over Trabzonspor
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.