Deportivo houdt Luque en Málaga op een gelijkspel

Málaga en Deportivo La Coruña hielden elkaar in evenwicht. UD Almería was te sterk voor Numancia.

Málaga-Deportivo La Coruña 1-1Albert Luque had de hoofdrol in La Rosaleda tijdens de ontmoeting tussen twee clubs die azen op Europees voetbal. Hij zette Málaga na een half uur op voorsprong. De voormalige Ajacied schoot de bal tegen de touwen via een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van Deportivo. Daarbij had hij het geluk dat doelman Daniel Aranzubia de bal aanraakte: 1-0.

In de vijftigste minuut verspeelde Luque de bal, waarna Depor counterde, José Guardado voorzette en Sergio koppend voor de 1-1 zorgde. Een kwartier voor tijd verscheen Luque opnieuw in scoringspositie, maar deze keer trof hij de lat. Vijf minuten later ging Luque onderuit in de zestien tijdens een duel met Manuel Pablo. Maar ploeggenoot Apoño stuitte op Aranzubia.

UD Almería-Numancia 2-1Almería nam in de eerste helft al een 2-0 voorsprong. Na zes minuten scoorde Kalu Uche met een hakbal achter zijn standbeen na terugleggen van Álvaro Negredo. En in de 42ste minuut profiteerde Fernando Soriano van het voorbereidende werk van Negredo. De topscorer dribbelde vanaf links de zestien binnen en vond bij de tweede paal Soriano: 2-0. Pas vlak voor tijd deed Numancia via Asier Gioria iets terug.

Málaga is zesde met 51 punten uit 33 duels, Deportivo is zevende met 50 punten. Almería is tiende met 40 punten, terwijl Numancia hekkensluiter is met 28 punten.