Depay de nieuwe Ronaldo, Barcelona gaat horizontaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Depay de nieuwe Ronaldo, Barcelona gaat horizontaal

'Sommigen zeggen dat hij vergeleken kan worden met op Cristiano Ronaldo, en ik kan me dat voorstellen. Hij heeft echt de drang om de beste speler ter wereld te worden.'
Ji-Sung Park geeft hoog op over Mempis Depay, met wie hij bij PSV samenspeelde. De Zuid-Koreaan vindt hem een zeer goede aankoop van zijn oude club Manchester United (MUTV)   

• Tradities zijn mooi, maar Barcelona gaat er eentje doorbreken. Na 115 jaar in verschillende variaties wel te hebben vastgehouden aan de verticale strepen, gaan de Blaugranas het over een andere boeg gooien, de horizontale.  

'Hij is als een prof geboren. Philippe Clement vertelde me eens het verhaal dat Timmy na het eten van frieten in een restaurant aan zijn vrouw vroeg hem zes kilometer van huis af te zetten. Zodat hij die frieten er nog af kon lopen.'
• Club Brugge-trainer Michel Preud'homme haalt een anekdote aan om de onverwoestbare Timmy Simons te karakteriseren. De 38-jarige middenvelder speelde zondag zijn 62ste wedstrijd van het seizoen (Het Laatste Nieuws).

• Zondag was het op het balkon van het stadhuis van München een drukte van belang. Want niet alleen Josep Guardiola en co toonden hun kampioensschaal maar ook de Bayern-vrouwen lieten zich toejuichen met hun veroverde schaal. Viviane Miedema was niet van de partij, de spits van de Bayern-vrouwen maakte zich op voor het vertrek met Oranje richting Canada.

José Mourinho verzamelt prijzen maar aan de tastbare bewijzen hecht de Portugees beduidend minder waarde. Ook zijn kampioensmedaille heeft snel een andere eigenaar gekregen. Mourinho gaf zondag na de 3-1 zege op Sunderland het kleinood aan zijn dochter Mathilde, die het op haar beurt zal afstaan aan verzamelaar José jr. Dat was slecht nieuws voor de fans van Chelsea. In 2005 en 2006 gooide Mourinho zijn kampioensmedaille naar de aanhang op Stamford Bridge.

• Vroeg geleerd is oud gedaan, zal Gerard Piqué ongetwijfeld hebben gedacht toen hij zijn zoon zaterdag liet scoren in Camp Nou na het duel met Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.