Denswil blij en opgelucht na terugkeer op oude nest: 'Voelt als gisteren'

Reacties

Stefano Denswil is blij dat hij na anderhalf jaar weer terug is bij Club Brugge. Het voelde voor de 27-jarige verdediger als gisteren toen hij zijn oude ploeggenoten weer kon begroeten.

Denswil blij en opgelucht na terugkeer op oude nest: 'Voelt als gisteren'
© Pro Shots

De voormalig Ajacied speelde al vijf jaar voor Club Brugge, voordat hij in de zomer van 2019 een transfer naar Bologna maakte. Die club verhuurt de linksbenige verdediger nu weer aan zijn oude club. En daar keerde Denswil donderdag terug. 'Ik ben thuis, het voelt inderdaad alsof het gisteren was. Je ziet bekende gezichten weer terug, je wordt er vrolijk van dat je weer hier bent', vertelt hij op het clubkanaal.

Belgische media maakten eind vorig jaar al melding van de op handen zijnde terugkeer van Denswil, het verlossende woord kwam deze week. 'Gisteravond heb ik een berichtje gekregen dat alles rond was. Het voelde voor mij als een opluchting om terug te zijn op mijn oude nest, waar ik vijf mooie jaren heb beleefd', aldus Denswil, die in zijn eerste periode uitgroeide tot vaste waarde met tien goals in 177 duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Bologna kwam Denswil na een prima eerste seizoen het afgelopen half jaar minder aan spelen toe. 'Het was een leerzame periode', zegt hij over zijn periode in de Serie A. 'Het is natuurlijk een heel ander soort competitie, het is veel tactischer dan in België. Daar heb ik natuurlijk ook wat uit gehaald qua speelwijze en qua denkwijze. En dat neem je allemaal mee in je bagage richting je volgende avontuur.'

Dat speelt zich dus af op bekend terrein. Het doel is prijzen te winnen met Club Brugge, waarmee hij voor zijn vertrek al twee keer kampioen werd: 'Daar gaan we wel voor, daar staat Club Brugge wel voor. Om voor de prijzen te gaan, daar wil ik weer onderdeel van uitmaken', aldus Denswil, die met Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer drie landgenoten tegenkomt en vooral Vormer nog vaak sprak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer S. Denswil
Meer over S. Denswil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.