Denemarken volgt Oranje-voorbeeld met nipte zege op België

Reacties

Denemarken is het EK Vrouwen begonnen met een overwinning op België. In de poule van Nederland werd het in Doetinchem 1-0.

Denemarken volgt Oranje-voorbeeld met nipte zege op België

The Red Flames keken op De Vijverberg van De Graafschap al na zes minuten tegen een achterstand aan. Uit een van de lat terugspringende vrije trap kopte Sanne Troelsgaard de 1-0 binnen. In het vervolg van de matige eerste helft herstelden de Belgische vrouwen zich, al hadden ze ook geluk dat een handsbal van Heleen Jacques binnen de zestien niet werd bestraft.

Hoewel de Denen - vijftiende op de FIFA-ranking - hoger aangeschreven staan, begon België - de nummer 22 - na rust langzaam maar zeker te geloven in een verrassing. De krachten bij de Scandinavische vrouwen vloeiden weg en in de slotfase waren onze zuiderburen met een inzet op de lat zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Het bleef echter bij 1-0.

Door de overwinning staan de Denen nu samen met Nederland aan kop van Groep A. Eerder op de avond wonnen de Oranje Leeuwinnen door een goal van Shanice van der Sanden met 1-0 van Noorwegen. Donderdag spelen België en Noorwegen tegen elkaar, Oranje neemt het op tegen Denemarken.

Mis niets van het EK Vrouwen

Wil jij de komende maand alles lezen over het EK Vrouwen in Nederland? Dan is deze aanbieding iets voor jou. Voor slechts één euro word je de komende maand lid van VI PRO en krijg je toegang tot alle interviews met en analyses over de Oranje Leeuwinnen.

Klik hier om direct je voordelige proefabonnement af te sluiten.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.