Del Bosque overweegt maatregelen: 'We lijken verwend'

Reacties

De ontluisterende nederlaag tegen Oranje (5-1) kan voor enkele Spaanse internationals consequenties krijgen. Daarop zinspeelde bondscoach Vincente del Bosque de dag na De Wraak van Salvador.

Del Bosque overweegt maatregelen: 'We lijken verwend'

Vooral in defensief opzicht viel Spanje donderdag door de mand. Doelman Iker Casillas werd door Spaanse media als zondebok aangewezen, terwijl ook centrumverdedigers Gerard Piqué en Sergio Ramos geen beste indruk achterlieten.

'Het zou kunnen dat ik wat dingen ga veranderen', blikt Del Bosque tijdens een persconferentie vooruit op het duel met Chili van woensdag. 'Ik wil rustig de tijd nemen voor mijn beslissing. Als ik namelijk een speler vervang, betekent het dat ik diegene als schuldige aanwijs. Ik heb de hele wedstrijd nog een keer bekeken en vind dat we als elftal hebben gefaald', die daarmee de schuld niet alleen bij de falende doelman Iker Casillas wilde leggen.

Vooral schrok Del Bosque van de reactie van zijn spelers op de 2-1 van Arjen Robben. 'Misschien zijn we een beetje verwend', aldus de bondscoach. 'We zijn het gewend dat het altijd wel goed komt, maar zo makkelijk is het niet altijd.' Del Bosque is geschrokken van de heftige reactie van het Spaanse publiek. 'We hebben niets misdaan, we hebben gewoon een slechte prestatie geleverd. We weten dat kritiek erbij hoort, maar het moet wel binnen proporties blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.