Degryse en Mulder zijn het eens over rol 'verfrissende' Openda

Reacties

Loïs Openda heeft zichzelf vrijdag een goede dienst bewezen. De gewezen Vitesse-spits wordt in België na zijn optreden in Koeweit gezien als de beste vervanger van Romelu Lukaku.

Degryse en Mulder zijn het eens over rol 'verfrissende' Openda
© Pro Shots
België
België
1 - 2
Egypte
Egypte

Bij absentie van Lukaku is er bij België een vacature voor de spitspositie. Het oefenduel met Egypte bood bondscoach Roberto Martínez de kans de mogelijke vervangers aan het werk te zien en zo een oordeel te vellen over wie er bij de start van het WK een basisplaats verdient als vervanger van de nog herstellende Lukaku.

Batshuayi kreeg in de eerste helft de kans, na rust was het de beurt aan Openda. De laatstsgenoemde maakte tegen Egypte een betere indruk. De gewezen Vitesse-spits, die de enige treffer voor zijn rekening nam, werd op de donkere avond in Koeweit als een lichtpuntje beoordeeld.

'Kaatsen is niet zijn ding, maar snelheid en diepgang zijn zijn grote troeven. En Openda was vooral gretiger om zich te bewijzen dan Batshuayi', zei Het Laatste Nieuws-analist Marc Degryse. Jan Mulder sloot zich daarbij aan: 'Voor mij moet Openda starten tegen Canada. Hij bracht verfrissend voetbal.'

Ook Het Nieuwsblad-analist Ludo Vandewalle heeft een duidelijke voorkeur. 'Openda maakte een veel betere indruk. Snel, aanwezig in het spel en ook nog de bekroning met een doelpunt. Er werd nog een strafschopfout op hem begaan. Zijn dynamiek hebben de Rode Duivels echt wel nodig. Batshuayi knalde op de paal, meer bracht hij niet. Openda dan maar als vervanger voor Lukaku tegen Canada?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martínez liet zich niet in zijn kaarten kijken, maar prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Openda. 'Het stelt me gerust dat hij hier op zijn plek zit. Normaal gezien nemen we geen drie nummer negens mee. Maar ik ben blij dat Openda er is, hij geeft de ploeg opties met een ander profiel.'

De aanvaller zelf keek ook tevreden terug op zijn vijfde interland (wederom als invaller) voor de Rode Duivels. 'Ik ben blij dat ik ondanks de nederlaag heb kunnen scoren. Dat doet plezier en geeft vertrouwen om eraan te beginnen. Ik heb geluisterd naar de aanwijzingen van de coach. Hij en de ploeg kennen mijn kwaliteiten. We hebben allemaal een goede band. We moeten dit nu zo snel mogelijk vergeten en focussen op het WK. We hebben vandaag veel geleerd.'

Mogelijk is een van die lessen uit Koeweit dat Openda woensdag bij de WK-start tegen Canada voor het eerst aan de aftrap zal staan bij België.

België
België
1 - 0
Canada
Canada

In juni keken we na zijn interlanddebuut naar de ontwikkeling van Openda, van zorgenkindje tot Rode Duivel.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.