Defoe keert na Twitter-flirt terug bij Bournemouth

Reacties

Jermain Defoe trekt na ruim vijftien jaar weer het shirt van Bournemouth aan. De 34-jarige aanvaller blijft zodoende behouden voor de Premier League, nadat hij afgelopen seizoen met Sunderland degradeerde. De vernieuwde samenwerking werd op bijzondere wijze naar buiten gebracht.

Defoe keert na Twitter-flirt terug bij Bournemouth

Bournemouth plaatste donderdag een video op Twitter, met de vraag wie zich een doelpuntenreeks uit het verleden herinnerde. Vol enthousiasme liet Defoe weten dat hij het zich herinnerde, waarop Bournemouth zich afvroeg of de aanvaller zin had om dit kunststukje te herhalen. Toen Defoe bevestigend antwoordde, werd de deal aangekondigd door de nummer negen van het afgelopen seizoen. Defoe tekent voor drie jaar.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Defoe speelde in het verleden op huurbasis voor Bournemouth, waarna hij successen kende bij onder andere West Ham United en Tottenham Hotspur. Afgelopen seizoen maakte Defoe indruk op het hoogste niveau van Engeland, door negentien keer te scoren. De prestaties van de spits bleven niet onopgemerkt, aangezien bondscoach Gareth Southgate hem een rentree aanbood bij het nationale elftal. Tegen Litouwen was Defoe direct trefzeker.

Record
In het verleden liet Defoe al zijn sporen na bij Bournemouth. Hij zette als huurling van West Ham United een record neer door in tien opeenvolgende competitiewedstrijden te scoren. 'Het is geweldig om terug te zijn, ik kijk uit naar deze uitdaging', stelt de transfervrij overgekomen Defoe op de website van Bournemouth. 'Het was een makkelijke beslissing om zo'n geweldig team met een topmanager te versterken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.