Deense teamdokter blikt terug: 'Ik voelde een hartslag, maar plots veranderde dat'

Reacties

De voetbalwereld schrok zich zaterdag kapot op het moment dat Christian Eriksen plots naar de grond ging. De Deense teamdokter Martin Boesen deed na de wedstrijd tegen Finland zijn verhaal.

Deense teamdokter blikt terug: 'Ik voelde een hartslag, maar plots veranderde dat'
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 1
Finland
Finland

‘Het was duidelijk dat hij buiten bewustzijn was’, sprak de Deense arts na afloop. ‘Toen ik bij hem aankwam, lag hij op zijn zij. Hij ademde en ik voelde zijn hartslag, maar plots veranderde dat. Vanaf dat moment zijn we begonnen om hem te reanimeren.’

De Deense ploeg en staf handelden snel op de ineenstorting van Eriksen. ‘De hulp kwam erg snel en het medische team en de rest van de staf deden wat we moesten doen. Het lukte om Christian weer terug te krijgen. Hij sprak met me voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.’

Ondanks dat de schrik groot was, werd de wedstrijd tussen Denemarken en Finland alsnog uitgespeeld. De toestand van Eriksen zou stabiel zijn en de middenvelder van Inter zou weer aanspreekbaar zijn.

Volgens Sanjay Sharma werden er nooit eerder afwijkingen aan het hart van Eriksen geconstateerd. De cardioloog nam tussen 2013 en 2020 meerdere testjes af bij de speler van destijds Tottenham Hotspur. Hij gaf aan dat het een zeer goed teken was dat Eriksen alweer bij was in het ziekenhuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.