Lukaku: 'Voor de wedstrijd veel tranen gelaten om Eriksen'

Reacties

Het incident van Christan Eriksen sloeg ook bij de Belgische nationale ploeg in als een bom. Romelu Lukaku vertelde na de 3-0 zege op Rusland dat hij zeer emotioneel was toen hij hoorde over zijn Internazionale-ploeggenoot.

Lukaku: 'Voor de wedstrijd veel tranen gelaten om Eriksen'
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Rusland
Rusland

Lukaku was met twee doelpunten de grote man bij de openingswedstrijd van de Belgen. Zijn eerste treffer droeg hij op aan Eriksen: 'Chris, sterkte jongen. I love you', riep hij in de camera. Toen de spits achteraf door Sporza gevraagd werd naar zijn analyse van de wedstrijd, begon hij ook direct over zijn Deense ploegmakker.

'Ik ben blij met de zege, maar mijn gedachten zijn bij Christian. Ik heb veel tranen gelaten voor de wedstrijd. Ik vond het heel moeilijk om mij te focussen op de wedstrijd. Ook Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Nacer Chadli hadden het zeer moeilijk. We kennen hem heel goed', vertelde Lukaku eerlijk.

'Ik ga Christian zeker een berichtje sturen, maar hij hoeft niet meteen te antwoorden. Ik hoop dat hij gezond wordt, voor zijn twee kinderen die hem nodig hebben, en voor ons als ploeg, ook al klinkt dat misschien egoïstisch', vervolgde Lukaku.

Vertonghen en Alderweireld speelden bij Ajax samen met Eriksen en reageerden na de wedstrijd ook op het afschuwelijke incident. 'Ik kon niet meer bewegen, toen ik het hoorde, stond helemaal stil', vertelde Vertonghen. 'Ik krijg er nog steeds kippenvel van. Ik hoorde dat hij gelukkig weer bij bewustzijn is.'

'Ik hoorde het via een sms'je van mijn vrouw', zei Alderweireld. 'Zij had het gezien, verschrikkelijk. We gingen net de meeting in, maar ik was totaal niet met de wedstrijd bezig. Toen we hoorden dat Christian weer bij bewustzijn was, konden we de schakel om zetten, anders was het wel heel moeilijk geweest.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.