Volop lof voor Simon Kjaer: 'Een ware leider en een geweldige persoonlijkheid'

Reacties

Simon Kjaer heeft zich zaterdagavond bewezen als een echte leider. De aanvoerder van de Deense nationale ploeg wordt overladen met complimenten voor de manier waarop hij omging met het akelige moment waarbij zijn ploeggenoot Christian Eriksen uit het niets naar de grond ging.

Volop lof voor Simon Kjaer: 'Een ware leider en een geweldige persoonlijkheid'
© Pro Shots

Kjaer was er als de kippen bij, toen Eriksen vlak voor rust wegzakte. De verdediger verrichtte de eerste medische handelingen en gaf instructies aan zijn ploeggenoten. Nadat de medische staf hem had afgelost, zorgde Kjaer ervoor dat de spelers van Denemarken ervoor zorgden dat Eriksen uit het zicht kon worden behandeld. De reanimatie werd afgeschermd door de biddende en huilende ploeggenoten.

De uiteraard ook erg geëmotioneerde Kjaer behield de hele tijd de rust. Toen de partner van Eriksen aan de rand van het veld verscheen, spurtte de aanvoerder naar haar toe, voor enkele troostende woorden. Ook doelman Kasper Schmeichel had daar overigens een mooie rol in. Eriksen werd per brancard van het veld gehaald en Kjaer en co liepen met hun voetbalvriend mee.

In internationale en op social media is er niets dan lof voor het optreden van Kjaer, die een 'held' en een 'geweldige captain' wordt genoemd. 'Een ware leider en een geweldige persoonlijkheid', valt er bijvoorbeeld over de verdediger te lezen.

Kjaer werd bij de hervatting van de wedstrijd na 63 minuten gewisseld. Hij kon niet meer. 'En dat is volkomen begrijpelijk. Simon en Christian zijn zulke goede vrienden… Ik zou me zelf totaal niet voor kunnen stellen om een wedstrijd te spelen bij zulke overweldigende emoties', zei bondscoach Kasper Hjulmand na afloop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.