Deense bond voorkomt nieuwe optredens fantasieteam

Reacties

De Deense voetbalbond DBU heeft eindelijk een akkoord bereikt met de internationals over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Daardoor hoeft het fantasieteam dat eerder deze maand zijn opwachting maakte tegen Slowakije niet nog een keer aan te treden.

Deense bond voorkomt nieuwe optredens fantasieteam

De nieuwe deal loopt tot 2024. 'Commercieel gezien kunnen we nu flexibeler opereren', meldt de DBU in een statement. 'De bond en spelers willen samen de revenuen verhogen.'

De onderhandelingen namen geruime tijd in beslag en beheersten zelfs enkele dagen het voetbalnieuws. Door de impasse stelde Denemarken in het oefenduel met Slowakije op 5 september een alternatief team op met onder meer zes zaalvoetbalinternationals: de vaste internationals stelden zich immers niet beschikbaar. Het werd 3-0 voor Slowakije.

Doordat een tijdelijk akkoord werd gesloten, kwamen de vaste leden van de nationale ploeg wel weer in actie in het Nations League-duel met Wales op 9 september. Door twee goals van Christian Eriksen won de achtstefinalist van het voorbije WK dat duel met 2-0.

Komende maand treedt Denemarken aan tegen Ierland (13 oktober, Nations League) en Oostenrijk (16 oktober, vriendschappelijk).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.