Denemarken is goed begonnen in Groep 4 van Divisie B van de Nations League. De ploeg van bondscoach Age Hareide, weer bij elkaar na een historische week in het Deense voetbal, boekte een zege op Wales.

Denemarken
2 - 0
Wales
Wales

Voor de Denen was het op voorhand al een bijzonder duel. De internationals en de Deense voetbalbond liggen met elkaar overhoop over de collectieve arbeidsovereenkomst en afgelopen woensdag kwamen de spelers niet in actie tegen Slowakije. De DBU koos ervoor om met een fantasieteam bestaande uit zaalvoetballers en amateurs aan te treden tegen de Slowaken. Met een 3-0 nederlaag viel de schade nog mee.

Met een tijdelijk akkoord zorgde de bond ervoor dat de vaste groep internationals alsnog in actie kon komen tegen het Wales van bondscoach Ryan Giggs. Dat team, met Ajacied Lasse Schöne in de basis, speelde een sterke wedstrijd en kwam na een half uur op voorsprong via Christian Eriksen. De sterspeler van Tottenham Hotspur kreeg de bal van Henrik Dalsgaard, had alle ruimte en haalde uit. De poging belandde via de paal in het doel. Vervolgens was de Deense aanvaller Pione Sisto voor rust nog dichtbij 2-0, maar keeper Wayne Hennessey redde knap. Aan de kant van Wales zorgde grote ster Gareth Bale niet voor veel gevaar.

Voormalig Ajacied Viktor Fischer, nu actief voor FC Kopenhagen, nam direct na rust de plek van Sisto in en had een rol in de Deense verdubbeling van de marge. Zijn voorzet kwam tegen de arm van Ethan Ampadu en de bal ging op de stip. Eriksen schoot feilloos raak: 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist. Eriksen was in de extra tijd nog dicht bij zijn derde treffer, maar Hennessey dook zijn vrije trap uit de kruising.

Bulgarije
Bulgarije
1 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Noorwegen, waar veel spelers met een Eredivisie-link in de selectie zitten, kreeg de Bulgaren niet op de knieën in Groep 3 van Divisie C. Markus Henriksen (ex-AZ) en huidig AZ-spits Bjørn Johnsen startten in de basis. Johnsen bleef in de tweede helft achter in de kleedkamer voor Alexander Sörloth, die een verleden heeft bij FC Groningen. Het thuisland toonde zich erg effectief toen invaller Radoslav Vasilev na een uur voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. Noor Havard Nordtveit kreeg in de slotfase ook nog zijn tweede gele kaart.