Geen nieuwe fantasieopstelling voor Denemarken na tijdelijk compromis

Reacties

Denemarken speelt aanstaande zondag bij de start van de Nations League tegen Wales weer met de vaste groep internationals. De voetbalbond (DBU) heeft tot het einde van de maand een akkoord bereikt met de spelers over een collectieve arbeidsovereenkomst.

Geen nieuwe fantasieopstelling voor Denemarken na tijdelijk compromis

De bond heeft al maanden een conflict met de internationals over de cao en vooral over de portretrechten. De afgelopen dagen bereikte dat een kookpunt. De DBU sprak van 'een staking' van de internationals. De selectie had eerder namelijk een tegenvoorstel gedaan aan de bond, wat resoluut van de hand werd gewezen, waarna het vanuit de spelersgroep stil bleef. Aanvoerder Christian Eriksen sprak maandag zijn onvrede uit over de handelswijze van de hoge heren, maar kwam een dag later met een handreiking.

Met het voorstel van Eriksen werd voor de oefenwedstrijd tegen Slowakije van afgelopen woensdag niets gedaan. De bond koos met John Faxe Jensen een tijdelijke bondscoach en stelde een team van zaalvoetballers en veredelde amateurs samen. Andere spelers uit de hoogste Deense competitie waren solidair met de internationals. De schade bleef tegen Slowakije beperkt met een 3-0 nederlaag, maar voor beide partijen was het beter om in de Nations League wel met de vaste internationals aan te treden.

Uiteindelijk is de Deense bond toch akkoord gegaan met het voorstel van Eriksen, die zei dat de spelers graag onder dezelfde voorwaarden als voorheen wilden uitkomen tot het conflict was opgelost. Dat gebeurt zondag tegen Wales. 'Deze overeenkomst is een stap in de goede richting. De spelers kunnen zich nu weer richten op het voetbal', aldus bondsdirecteur Mads Øland. De bond maakte al eerder bekend dat bondscoach Age Hareide tegen Wales weer op de bank zit.

Denemarken
Denemarken
2 - 0
Wales
Wales
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.