Deco bespreekt status De Jong en bespeurt gevoelens van nostalgie bij Barça

Reacties

Barcelona-directeur Deco heeft in een interview benadrukt dat Frenkie de Jong en Ronald Araújo niet te koop zijn. De voormalig middenvelder van Barça geeft ook aan dat de tijd voorbij is dat de Catalanen de ene na de andere sterspeler kunnen halen.

Deco bespreekt status De Jong en bespeurt gevoelens van nostalgie bij Barça
© Pro Shots

Deco verdedigde in het interview met La Vanguardia het transferbeleid van Barcelona. De Portugees stelt dat hij voor trainer Xavi Hernández, zijn voormalig teamgenoot, een competitieve selectie samengesteld heeft. 'Blessures hebben alleen hun tol geëist', aldus Deco, kijkend naar de huidige situatie van de club. In La Liga staat Barcelona derde. De Catalanen zijn uitgeschakeld in de Copa del Rey en gingen ten onder in de strijd om de Supercopa tegen Real Madrid. In de Champions League wacht Napoli in de achtste finales.

'Het klopt dat Xavi Ousmane Dembélé niet wilde verkopen en hij wilde ook niet dat Sergio Busquets zou vertrekken, maar tegenover hun vertrek staat de komst van Ilkay Gündogan, João Cancelo en João Félix. We hebben geen transfersommen voor hen betaald. Iñigo Martinez en Oriol Romeu zijn ook nieuw en zij zorgen voor balans in het team. We hebben alleen geen twee maanden achter elkaar met dezelfde ploeg kunnen spelen. Als je dan in meerdere competities uitkomt, dan wordt de groep snel kleiner', aldus Deco.

Nostalgie
De voormalig Champions League-winnaar stelt dat de geïnteresseerde clubs komende zomer niet bij hem hoeven aan te kloppen voor De Jong en Araújo, die hij beschouwt als twee steunpilaren voor de toekomst. 'Het plan is om komende zomer geen enkele speler te verkopen en er één of twee spelers bij te halen. Als we toch iemand verkopen, dan zal dat geen sleutelspeler zijn', aldus Deco, die hoopt een nieuw memorabel Barça-elftal te kunnen bouwen. 'Mijn droom is om een Barcelona neer te zetten als in de stijl van het Barça van Johan Cruijff in de jaren negentig of het AC Milan van Frank Rijkaard en Ruud Gullit.'

De roep in Barcelona-kringen om nieuwe spelers van naam is volgens de technische directeur niet meer realistisch gezien de huidige transfermarkt. 'Ik krijg soms het idee dat nostalgie een grote rol blijft spelen. Ik zou dolgraag een Ronaldinho, Samuel Eto'o of een Deco naar Barcelona halen. Maar die zijn er niet of anders niet op de markt. Tijden veranderen, het voetbal verandert. In deze tijd had ik niet onder dezelfde omstandigheden voor Barcelona kunnen tekenen. Dan had ik namelijk niet vijf jaar voor Porto gespeeld en Porto had de vraagprijs door de interesse van andere clubs enorm verhoogd. Als een spits nu net zo goed is als Eto'o, dan strijden al na zes maanden alle clubs om zijn handtekening. In het verleden waren Real en Manchester United de concurrenten van Barça qua transfers. Dat zijn er nu veel meer', zei Deco.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.