Debuut Pochettino verpest: pover PSG morst meteen punten

Reacties

Mauricio Pochettino heeft een valse start gemaakt als trainer van Paris Saint-Germain. In de eerste wedstrijd onder leiding van de Argentijn leed de Parijse grootmacht tegen Saint-Étienne gevoelig puntenverlies in de strijd om de koppositie.

Debuut Pochettino verpest: pover PSG morst meteen punten
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
1 - 1
PSG
PSG

Net als in de eerste seizoenshelft was er een basisplaats voor Mitchel Bakker. De jonge Nederlander genoot in de eerste seizoenshelft veel vertrouwen van de ontslagen Thomas Tuchel en zal zich ongetwijfeld hebben afgevraagd of het vertrek van de Duitser voor hem veel goeds had te betekenen.

In zijn eerste wedstrijd besloot Poch zijn voorganger daarin te volgen en dus verscheen Bakker opnieuw aan de aftrap als linksachter. De nieuwe hoofdtrainer kon geen beroep doen op superster Neymar. De Braziliaan kampt nog altijd met een blessure.

Toch was dat geen reden om zijn dienstverband bij PSG niet met een klinkende overwinning op Saint-Étienne te beginnen. Met Ángel Di María, Moise Kean en natuurlijk Kylian Mbappé was er voldoende kwaliteit om de middenmoter te verslaan, maar PSG verslikte zich echter.

Eerst greep de thuisploeg brutaal de voorsprong via Romain Hamouma, maar die kwam PSG al vrij snel te boven via Kean, die op aangeven van Marco Verratti al binnen een paar minuten weer gelijkmaakte. Op slag van rust bleef de Parijzenaren een nieuwe achterstand ternauwernood bespaard, waardoor in de tweede helft jacht gemaakt kon worden op de voorsprong.

Een gemiste kans van doelpuntenmaker Kean voorkwam dat PSG de voorsprong na rust pakte. In de slotfase werd bij een moment rondom Timothée Pembele geappelleerd voor een strafschop, die er echter niet kwam. Diep in blessuretijd liet Pablo Sarabia na zijn nieuwe trainer alsnog drie punten te bezorgen. Hij hielp een goede kans om zeep, waardoor PSG met een punt genoegen moest nemen.

Paris Saint-Germain maakt het spannend in de Ligue 1
Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.