Project Poch bij PSG: nieuwe trainer wil zijn oude liefde weer laten swingen

Reacties

Het is helemaal rond en officieel: Mauricio Pochettino is de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De Argentijnse oefenmeester, die sinds zijn ontslag bij Tottenham Hotspur in november 2019 zonder club zat, is daarmee terug bij zijn oude liefde. Het belangrijkse doel van Pochettino: PSG weer laten swingen.

Project Poch bij PSG: nieuwe trainer wil zijn oude liefde weer laten swingen
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
1 - 1
PSG
PSG

Wat al geruime tijd in de lucht hing, werd zaterdagmiddag bevestigd: Poch is bij de Parijse miljardenploeg de opvolger van Thomas Tuchel, die op 29 december op straat werd gezet. Daarmee keert de nu 48-jarige Argentijn terug op het oude nest. Hij begon zijn spelersloopbaan in eigen land bij Newell's Old Boys, waarna hij in 2001 via Espanyol bij PSG belandde. Pochettino zou uiteindelijk maar anderhalf jaar in het Parc des Princes spelen, maar de liefde tussen beide partijen was en is groot.

Dat bleek ook tijdens de presentatie van de nieuwe trainer. 'Ik ben heel blij en vereerd dat ik de nieuwe trainer van PSG ben', zo opende hij. 'Zoals iedereen weet, heeft deze club altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Ik heb schitterende herinneringen aan PSG, vooral als het gaat om de unieke sfeer die er normaal gesproken is in het stadion. Ik keer vandaag terug met ambitie en bescheidenheid, en kijk ernaar uit om met een paar van de meest getalenteerde spelers ter wereld te gaan werken.'

Ook doet hij een belofte, iets wat Tuchel nooit kon waarmaken: 'Dit team heeft een geweldig potentieel. Ik en mijn staf gaan er alles aan doen om dit team de aanvallende identiteit te geven waar de Parijse fans zo van houden.' Hoewel de Duitser het cijfermatig niet eens zo dramatisch deed (al vielen de resultaten de laatste tijd wat tegen) was zijn positie toch onhoudbaar geworden. Niet alleen omdat hij overhoop lag met de clubleiding, maar zeker ook omdat het spel van zijn peperdure elftal lang niet altijd om over naar huis te schrijven was. Daar wil Pochettino dus mee afrekenen.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is eveneens verguld. 'Ik ben trots om te zien dat onze voormalige aanvoerder terugkeert, aangezien dit altijd zijn thuis is geweest. De komst van Mauricio past perfect bij onze ambities en dit betekent de start van een mooi hoofstuk waarvan onze fans gaan genieten. We gaan verder bouwen en de club de komende jaren nog verder ontwikkelen', zo besluit hij ambitieus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.