Debuut lonkt voor wonderkind Mbappé na lofzang Deschamps

Reacties

De kans is groot dat Kylian Mbappé in de komende interlandperiode al debuteert bij de Franse nationale ploeg. Voor bondscoach Didier Deschamps is duidelijk dat de jongeling klaar is voor het grote werk.

Debuut lonkt voor wonderkind Mbappé na lofzang Deschamps

Met een grote glimlach op zijn gezicht kwam de achttienjarige aanvaller maandag aan bij Clairefontaine, het trainingscentrum van Les Bleus. Voor Mbappé lijkt er alle reden te zijn hoop te koesteren op een debuut. 'Hij blijft goed presteren en scoren. Kylian is geweldig in vorm. Natuurlijk heeft hij ook nog veel potentie, maar het is bijzonder wat hij al presteert op deze leeftijd. Zeker met deze rust en volwassenheid', sprak Deschamps tegenover L'Équipe.

Frankrijk, dat koploper is in de WK-kwalificatiegroep waarin Nederland tweede staat, hoopt zaterdagavond tegen Luxemburg een volgende stap op weg naar het eindtoernooi in Rusland te zetten. Drie dagen later volgt de oefeninterland tegen Spanje. Op het eerste gezicht zijn het mooie gelegenheden Mbappé, die in de Ligue 1 negen keer scoorde in de laatste zeven duels, in het diepe te gooien. Deschamps: 'Hij is hier voor het eerst, maar natuurlijk kan hij starten. We moeten alleen niet overhaasten. Dat Kylian hier is, wil zeggen dat hij op een gegeven moment ook speeltijd krijgt.'

Terwijl Frankrijk met tien punten uit vier duels de trotse koploper is in Groep A, is Luxemburg vooralsnog de zwakke broeder. De voetbaldreumes pakte één punt. Deschamps is er snel bij om te zeggen dat van onderschatting geen sprake mag zijn. 'Ze scoorden wel vaak en lieten wedstrijden in de slotfase uit hun handen glippen. Luxemburg heeft een goede organisatie en speelt vrij direct', aldus de bondscoach.

In de WK-kwalificatiecampagne won Frankrijk al van Zweden, Nederland en Bulgarije. Het zijn de landen die als directe concurrenten gelden. Juist tegen laagvlieger Wit-Rusland (twee punten) kwam de verliezend EK-finalist niet verder dan een gelijkspel. Het maakt dat Deschamps zeker niet nonchalant is: 'We hebben veel respect voor Luxemburg en gaan ons net zo voorbereiden als in aanloop naar de duels met Zweden, Bulgarije en Nederland.'

Ook in ons Elftal van de Week is er plaats voor AS Monaco-sensatie Kylian Mbappé.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.