Debuut De Ligt blijft nog uit: Juventus start met ander verdedigingsduo

Reacties

Matthijs de Ligt begint zaterdag op de bank bij de seizoensopening van Juventus. Trainer Maurizio Sarri kiest in de uitwedstrijd tegen Parma (aftrap 18.00 uur) voor Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci als centraal duo.

Debuut De Ligt blijft nog uit: Juventus start met ander verdedigingsduo
Parma
Parma
0 - 1
Juventus
Juventus

De Ligt rondde zijn transfer van Ajax naar Juventus ruim een maand geleden af. De Amsterdammers ontvingen 75 miljoen voor de verdediger die op 12 augustus twintig jaar werd. De Ligt tekende een contract tot medio 2024. Zeker van een basisplek was hij op voorhand allerminst. Met Chiellini en Leonardo Bonucci als belangrijkste concurrenten was het de vraag of Sarri tegen Parma voor de Nederlander zou kiezen.

Tijdens de voorbereiding kreeg De Ligt in de belangrijkste oefenduels van Juventus speeltijd. Hij viel in tegen Tottenham Hotspur, stond in de basis tegen Inter en maakte in die wedstrijd een eigen doelpunt en deed in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid zeventig minuten mee.

Overigens zit Sarri niet op de bank. Wegens een longontsteking is hij absent bij de wedstrijd tegen Parma en de beladen topper tegen zijn oude werkgever Napoli over een week.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo gaat het nieuwe Juventus van Cristiano Ronaldo & De Ligt spelen
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.