Debutantenbal ADO resulteert niet in broodnodige zege tegen Sparta

ADO Den Haag is niets opgeschoten met het punt tegen Sparta Rotterdam. De formatie van coach Ruud Brood zag Willem II eerder winnen en blijft na een gelijkspel tegen de Rotterdammers zeventiende in de Eredivisie.

ADO Den Haag
1 - 1
Sparta Rotterdam

De druk op ADO Den Haag in strijd tegen degradatie is al groot, maar die druk werd eerder op de zondagmiddag nog eens opgevoerd door Willem II, dat het eerste duel onder Zeljko Petrovic wist te winnen van FC Emmen. Daardoor begon ADO het duel met Sparta Rotterdam als nummer zeventien van de Eredivisie. Dat deed ADO wel met drie debutanten, die de ploeg moeten bijstaan in de Haagse degradatiestrijd: Youness Mokhtar, Bobby Adekanye en Martin Fraisl. Laatstgenoemde nam de plek van de gepasseerde Luuk Koopmans over onder de lat.

Koopmans nam dus plaats op de bank en zag vanaf daar een povere eerste helft waarin vlak voor rust tóch nog een goal viel. Waar Sparta-doelman Maduka Okoye eerst nog een fraaie redding in petto had op een kopbal van Michiel Kramer, daar moest de keeper in de corner die daarop volgde toch een antwoord schuldig blijven. Tomislav Gomelt knikte de bal fraai binnen: 1-0, tevens de ruststand.

Sparta liet in de eerste helft weinig zien in aanvallend opzicht, maar moest logischerwijs na rust aan de bak om de Haagse zege te voorkomen. Iets dat lukte. Reda Kharchouch stond nog geen drie minuten binnen de lijnen of hij wist, eveneens met een kopbal, de 1-1 te noteren.

In de resterende twintig minuten na die gelijkmaker was het vooral Sparta dat jacht zette op een tweede treffer, maar die kwam er niet meer. Abdou Harroui was er het dichtst bij, maar de lat stond een goal in de weg voor hem. ADO kreeg desondanks ook nog een goede kans, Shaquille Pinas stuitte met een fraai schot op Okoye. En dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Een punt dat ADO niet helpt om van de zeventiende plek af te komen.