Debutant Toney moet Engeland voor Nations League-degradatie behoeden

Reacties

Brentford-aanvaller Ivan Toney (26) is de meest opvallende naam in de selectie van Engeland voor de komende twee Nations League-duels. Het is de eerste keer dat de veelscorende aanvaller is opgeroepen voor het nationale team.

Debutant Toney moet Engeland voor Nations League-degradatie behoeden
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 0
Engeland
Engeland

Toney is geselecteerd omdat er twijfels zijn over de fitheid van Marcus Rashford. De 24-jarige Rashford zou nog steeds herstellende zijn van de blessure die hij opliep tijdens de 3-1 zege op Arsenal van 4 september. Toney verkeert op dit moment in topvorm; de laatbloeier maakte sinds januari dit jaar dertien Premier League-goals. Ook kun je de aanvaller gerust een penaltyspecialist noemen, hij benutte alle achttien strafschoppen voor zijn ploeg Brentford.

Spelersprofiel

I. Toney


Geboortedatum:
16 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Northampton
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Brentford
Nationaal team:
Engeland

De nieuweling kan op 23 september zijn debuut maken in de Nations League-wedstrijd in en tegen Italië. Drie dagen later is Duitsland op Wembley de opponent van de Engelsen. Misschien dat Toney voor wat nieuw elan kan zorgen bij de ploeg van Gareth Southgate, die er niet in slaagde ook maar één wedstrijd in de Nations League-groep te winnen. De ploeg staat laatste in Groep A3 en degradatie naar het tweede niveau dreigt.

Coach Gareth Southgate laat op de site van de Engelse voetbalbond weten waarom hij voor Toney kiest. 'We volgen Ivan al heel lang. Vorig seizoen had ik een goed gesprek met zijn coach Thomas Frank. Niet alleen Toneys scorend vermogen, maar ook zijn techniek en zijn vermogen om op te bouwen geeft hem weer iets extra's ten opzichte van andere spelers die we konden selecteren.'

Naast Rashford is ook zijn clubgenoot Jadon Sancho van Manchester United niet opgeroepen, terwijl Conor Gallagher (Chelsea) er vergeleken met de vorige interlandperiode ook niet bij is. Daartegenover staat dat Eric Dier (Tottenham Hotspur) zijn rentree maakt bij The Three Lions.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
2
1
8-7
+1
11
2
Hongarije
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Duitsland
6
1
4
1
11-9
+2
7
4
Engeland
6
0
3
3
4-10
-6
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer I. Toney
Meer over I. Toney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.