Debutant Buijs: 'Ik ben verantwoordelijk voor deze wanprestatie'

Reacties

Voor Danny Buijs is zijn Eredivisie-debuut als trainer een nachtmerrie geworden. De coach van FC Groningen is kritisch over zichzelf na de ontluisterende 5-1 nederlaag bij Vitesse.

Debutant Buijs: 'Ik ben verantwoordelijk voor deze wanprestatie'

Waar het fout ging, werd Buijs bij de NOS gevraagd en zijn reactie was veelzeggend voor het optreden van zijn ploeg. 'Wat ging er goed? Dat is makkelijker te beantwoorden. Nee, er ging heel veel mis. Het is een wanprestatie en daar moet ik de verantwoordelijkheid voor nemen. Ik heb zeven weken gehad om de ploeg klaar te stomen. Dus dan ben ik hier verantwoordelijk voor', reageerde de nog maar 36-jarige coach, die ook de jongste trainer is in de Eredivisie op dit moment.

FC Groningen eindigde de oefencampagne met wedstrijden tegen Werder Bremen en Caen. Tegen de teams uit de Bundesliga en Ligue 1 werd nog twee keer de nul gehouden (twee keer 0-0). Het gaf Buijs hoop richting het Eredivisie-seizoen, maar met name in de tweede helft verdedigden de Groningers belabberd in Arnhem. Buijs: 'Als je ziet hoe we goals en kansen weggeven, dat was gewoon heel slecht. Aan de bal was het de laatste weken ook nog niet goed en daar waren we nu ook heel matig in. Soms heb ik ook weleens medelijden met die jongens in de aanval, want die krijgen geen enkele fatsoenlijke bal. Maar nogmaals: het is wel mijn verantwoordelijkheid.'

Zo keerde Buijs met een rotgevoel huiswaarts. De van Kozakken Boys overgekomen coach draaide er niet omheen na zijn vuurdoop in de Eredivisie. 'Je voelt je gewoon zwaar ruk als ik dat zo mag zeggen. Je weet dat het een grote club is waar je trainer van bent en vandaag waren ook veel uitsupporters meegereisd. Dan wil je een visitekaartje afgeven. Als dit dan je visitekaartje is en jij bent er verantwoordelijk voor… Nou, dan begrijp je wel hoe ik me voel', aldus Buijs.

Vitesse
Vanzelfsprekend was Leonid Slutsky als de winnende trainer opgetogen over het resultaat, maar de Rus was ook niet bepaald in de wolken na zijn Eredivisie-debuut. 'We kunnen nog veel beter. Er is veel ruimte voor verbetering. Vandaag was er bij ons bijvoorbeeld veel ruimte tussen de verdediging en het middenveld. We verloren in de eerste helft ook de controle over de wedstrijd. Ik wil niet naïef zijn. Ik ben blij met het resultaat maar als het gaat over kwaliteit dan is er nog veel ruimte om ons niveau te verhogen.'

'Bij Vitesse zie je het iedere wedstrijd beter worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.