De week van Cambuur en aanvoerder Erik Bakker

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

De week van Cambuur en aanvoerder Erik Bakker

SC Cambuur beleefde een historische week met het bereiken van de halve finale in het KNVB-bekertoernooi. Aanvoerder Erik Bakker is een stuwende kracht bij de opgebloeide Friezen. Hij bleef NAC Breda-doelman Jorn Brondeel en zijn ploeggenoot Jordy van Deelen voor als beste speler van deze ronde.

Topdrie van de week

Erik Bakker (SC Cambuur)             8

Het was een uitstekende week voor SC Cambuur en aanvoerder Erik Bakker. Midweeks benutte de middenvelder van de Friezen al een strafschop in de reguliere speeltijd en in de penaltyreeks in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Utrecht, op zaterdag benutte Bakker opnieuw een strafschop. Bovendien was hij de inspirator en vormgever van de opgeleefde degradant. Cambuur komt eraan en zinspeelt op een terugkeer naar het hoogste niveau via de play-offs. Met Bakker hebben ze al een Eredivisie-speler.

Jorn Brondeel (NAC Breda)           8

Jorn Brondeel redde de ongeslagen status voor zijn landgenoot Stijn Vreven. De doelman van NAC Breda verrichtte enkele sublieme reddingen tegen MVV Maastricht. Dat was nodig ook, want de Limburgers maakten meer aanspraak op een zege dan NAC. Brondeel toont zich het hele seizoen al een waardig opvolger van de gestopte Jelle ten Rouwelaar onder de Bredase lat. Daarmee is ook direct duidelijk dat het verdedigend nog niet helemaal op orde is bij NAC.

Jordy van Deelen (SC Cambuur)   8

Nog een Cambuur-speler in puike vorm. Rechtsback Jordy van Deelen mag tegenwoordig meer dan alleen achter de linksbuiten van de tegenstander aan rennen. Tegen FC Dordrecht dook hij met succes regelmatig op in de aanvalslinie van zijn werkgever. Van Deelen bestreek bijna de hele rechterflank. In augustus 2013 speelde hij zijn enige competitiewedstrijd in de Eredivisie namens Feyenoord, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Via Excelsior, FC Dordrecht en Emmen aast hij nu in Friesland op een terugkeer op het hoogste niveau.

De stand in het spelersklassement na speelronde 22
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,11
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,71
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,61
4. Tom Overtoom Almere City FC 6,50
5. Nick Kuipers MVV Maastricht 6,48
6. Kees Kwakman FC Volendam 6,45
7. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,43
7. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,43
7. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,43
10. Yener Arica Almere City FC 6,41

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.