De Vrij leidt uitschakeling Inter en historisch succes Frankfurt in

Reacties

Het Europese seizoen van Internazionale en Stefan de Vrij zit erop. Het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Europa League door na matig ingrijpen van De Vrij al vroeg toe te slaan en die voorsprong niet meer uit handen te geven. 

De Vrij leidt uitschakeling Inter en historisch succes Frankfurt in
Internazionale
Internazionale
0 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Frankfurt moest na de uitschakeling van Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04 in de Champions League, en eerder al van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz in de EL, de Duitse eer hooghouden en kweet zich na de 0-0 van vorige week in Duitsland uitstekend van die taak. Geïnspireerd door liefst 14.000 meegereisde fans begon de ploeg van Jetro Willems, die als middenvelder in de basis stond, en invaller Jonathan de Guzmán uitstekend aan de return in Milaan.

Na drie minuten ontsnapte Inter nog aan een vroege achterstand doordat Samir Handanovic redding bracht op een schot van Filip Kostic (ex-FC Groningen) en Sébastien Haller (ex-FC Utrecht) de rebound vervolgens tegen de onderkant van de lat werkte. Enkele minuten later strafte Luka Jovic een inschattingsfout van De Vrij echter genadeloos af door Handanovic met een lobje te passeren (foto). Het was alweer de 22ste seizoenstreffer voor de 21-jarige spits.

Frankfurt scoorde bovendien voor de twaalfde keer op rij in een Europees uitduel en wist daardoor dat Inter, waar de in ongenade geraakte clubtopscorer Mauro Icardi nog altijd ontbrak, twee keer moest scoren om voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 (kwartfinale Champions League) de laatste acht in Europa te bereiken. Heel even leek Haller de Nerazzurri na 27 minuten voor een schier onmogelijke opgave te stellen, maar de Franse aanvaller stond buitenspel.

Jovic en Haller bleven een plaag voor de Inter-defensie en zetten Handanovic vaker aan het werk. De Milanezen, die slechts twaalf spelers uit de A-selectie tot hun beschikking hadden, stelden daar drie dagen voor de derby tegen AC Milan weinig tegenover. Pas in de slotfase, toen Luciano Spalletti stopper Andrea Ranocchia had ingebracht als extra stormram, begon Inter wat aan te dringen. Verdediger Milan Skriniar schoot net naast, maar het slotoffensief kwam nooit van de grond.

Dat Spalletti in de slotfase met Sebastiano Esposito (16) en Davide Merola (18) een beroep deed op twee onervaren tieners, zei alles over de onmacht van Inter. De twee treffers die nodig waren om Frankfurt alsnog de weg te versperren naar de kwartfinale, bleven uit. Die Adlerträger bereiken daardoor voor het eerst sinds 1994/95 de kwartfinale van een Europees toernooi. In de extra tijd had Jovic dat succes van extra glans kunnen voorzien, maar wéér redde Handanovic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.