Arsenal maakt Engels succes compleet met knappe comeback

Reacties

Arsenal heeft donderdagavond in eigen huis orde op zaken gesteld na de eerdere nederlaag tegen Stade Rennes in Frankrijk. Pierre-Emerick Aubameyang nam Arsenal bij de hand op weg naar de kwartfinale van de Europa League.

Arsenal maakt Engels succes compleet met knappe comeback
Arsenal
Arsenal
3 - 0
Rennes
Rennes

Na het succes van de vier Engelse ploegen in de Champions League en de overwinning van Chelsea op Dinamo Kiev in de Europa League dreigde Arsenal het buitenbeentje te worden in de Engelse top. The Gunners verloren vorige week met 3-1 bij Stade Rennes, dat dus met een prima uitgangspositie naar het Emirates Stadium was afgereisd. In Noord-Londen raakten de Fransen de opgebouwde voorsprong echter razendsnel kwijt.

Waar Unai Emery in de Premier League nog regelmatig Aubameyang aan de kant houdt, liet de manager de Gabonees nu wel starten als partner van Alexandre Lacazette. Verder was er ook een basisplaats voor Mesut Özil en begon Ainsley Maitland-Niles op papier verrassend als rechtsbuiten. De verdediger annex middenvelder had een belangrijke rol bij de 1-0 in de vijfde minuut. Met een slim passje speelde hij Aaron Ramsey aan in het strafschopgebied en uit de strakke voorzet van de Welshman maakte Aubameyang de 1-0.

Arsenal zette door na de droomstart en sloeg in de vijftiende minuut al opnieuw toe uit een chaotische aanval. Sead Kolasinac werd gezocht in het zestienmetergebied, maar stond buitenspel en liet de bal slim lopen. Met een uiterste krachtsinspanning hield Aubameyang de bal nog net binnen. In de Franse defensie was er wanorde en Maitland-Niles profiteerde daarvan door uit de voorzet van de aanvaller binnen te koppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De thuisploeg was uiterst fel. Arsenal zocht duidelijk de grens op en ging daar regelmatig over, bijvoorbeeld bij de trap van Aubameyang in de zij van verdediger Damien Da Silva. De overtreding werd tot grote frustratie van Rennes niet met een kaart bestraft. Lacazette kwam even later goed weg met geel na een onbesuisde charge. Het werd een harde wedstrijd waarbij Rennes langzaam maar zeker in tijdnood kwam.

Rennes ging meer risico nemen en liet grotere ruimtes. Arsenal profiteerde daar in de 72ste minuut van. Opnieuw was Aubameyang de gevierde man. De hoofdrolspeler maakte zijn 22ste goal van het seizoen door de bal van dichtbij voorbij doelman Tomas Koubek te schieten uit een voorzet van Kolasinac. Rennes nam in de slotfase alle risico's om een verlenging te forceren, maar dat was tevergeefs. Hatem Ben Arfa kreeg de grootste kans, maar stond daarbij net buitenspel en stuitte bovendien op Petr Cech.

Arsenal is zo na Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United en Chelsea de zesde Engelse club die bij het aanbreken van de kwartfinales nog mag hopen op een Europese hoofdprijs.

Bekijk in VI Live welke ploegen zich in de Europa League allemaal geplaast hebben voor de kwartfinale. Voor het restant van de knock-outfase wordt vrijdag om 13.00 uur geloot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.