Gerechtigheid Frankfurt na schwalbe Inter, Promes moet aan de bak

Het Sevilla van invaller Quincy Promes heeft zichzelf donderdagavond een bijzonder slechte dienst bewezen in de Europa League. Het kwam in de heenwedstrijd van de achtste finale thuis niet verder dan een teleurstellende remise tegen Slavia Praag. Ook het Nederlands getinte Eintracht Frankfurt speelde op eigen veld gelijk, maar deed dat tegen Champions League-afvaller Internazionale.

Eintracht Frankfurt
0 - 0
Internazionale

De Duitsers begonnen in een uitverkochte en bijzonder sfeervolle Commerzbank-Arena zonder Nederlandse inbreng aan de kraker tegen de ploeg van basisklant Stefan de Vrij, want zowel Jetro Willems als Jonathan de Guzman begon als wissel. Er was wél een basisplaats voor voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller. De Fransman liet zich ook wel degelijk zien, maar kon de Frankfurtse feestavond - de club bestaat vrijdag precies 120 jaar - niet opluisteren met een doelpunt.

Vooral de Italianen baalden stevig van het feit dat er voor rust niet gescoord was. Na een buiteling in de zestien van Lautaro Martínez kreeg Inter namelijk een strafschop. De Schotse scheidsrechter William Collum tuinde in het theater van de Argentijn en wees naar de stip, maar Frankfurt-goalie Kevin Trapp zorgde voor gerechtigheid door de pingel van Marcelo Brozovic te pakken.

Die misser leek Inter vijf minuten na de pauze duur te komen staan, maar de 1-0 werd afgekeurd. Een hoekschop werd binnengekopt door Obite N'Dicka, maar Haller stond hinderlijk buitenspel op het moment dat hij die inzet probeerde te verlengen, een beweging waarmee hij Inter-keeper Samir Handanovic afleidde. Iets later haalde arbiter Colum zich de woede van de Duitse fans op de hals door géén pingel te geven na een (weliswaar lichte) overtreding op diezelfde Haller.

In het laatste kwartier mocht Willems alsnog invallen, waarna hij zich direct liet gelden. Hij leidde een aanval in die uiteindelijk door De Vrij onschadelijk kon worden gemaakt. Doelpunten vielen er echter niet meer in Frankfurt, waardoor Willems en De Guzman een hels karwei wacht om de kwartfinale te bereiken.

Sevilla
Sevilla
2 - 2
Slavia Praag

Bij de Spanjaarden was er een basisplaats voor voormalig Ajax-verdediger Maximilian Wöber, maar Oranje-international Promes zag slechts vanaf de bank hoe zijn werkgever een absolute droomstart kende. Al na 24 seconden was het namelijk raak. Na geschutter in de Tsjechische verdediging kon Wissam Ben Yedder de razendsnelle 1-0 laten aantekenen.

Dat bleek de aanzet tot een heerlijke eerste helft. Met een fraaie, van richting veranderde knal zorgde Miroslav Stoch (ex-FC Twente) voor de gelijkmaker. Sevilla stelde echter al snel orde op zaken, ook deze goal was een pareltje. Uit een corner nam Munir El Haddadi de bal ineens op de slof: 2-1. Dat het bij rust tóch gelijk stond, was te danken aan een curieuze goal. Een corner werd door niemand geraakt en caramboleerde binnen via de schouder van Alex Kral, die totaal niet doorhad dat hij scoorde.

Bij die treffer raakte Sevilla-keeper Tomás Vaclík overigens geblesseerd omdat hij tegen de paal aan dook, hij werd vervangen door Juan Soriano. Aangezien Wöber na de rust niet meer terugkeerde binnen de lijnen had de thuisploeg halverwege al twee keer gewisseld, maar Promes moest tot de 76ste minuut wachten voordat hij zijn entree mocht maken. Dat maakte geen verschil meer, wat vooral voor de thuisploeg een bittere pil zal zijn.