Eintracht Frankfurt houdt dankzij een ontsnapping het vizier op een Champions League-ticket, waarbij Bayer Leverkusen in de nek blijft hijgen.

Eintracht Frankfurt
3 - 2
1899 Hoffenheim

Met Jonathan de Guzman op de bank en Jetro Willems als invaller heeft Eintracht Frankfurt in de strijd om de Europese startbewijzen een belangrijke zege geboekt. In de twintigste minuut kwam de thuisploeg tegen Hoffenheim op voorsprong nadat Ante Rebic met het hoofd een vrije trap van Filip Kostic tot doelpunt had gepromoveerd.

Op slag van rust tekende Joelinton voor de gelijkmaker voor 1899 Hoffenheim, dat een half uur voor tijd via Ishak Belfodil de leiding nam. De defensie met Joshua Brenet slaagde er lange tijd in de Frankfurter aanval in toom te houden. In de slotafse ging het mis voor de gasten. Met een man minder – Kasim Adams kreeg in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart – werd in de 88ste minuut de gelijkmaker geïncasseerd. Sébastien Haller was met zijn kopbal verantwoordelijk voor de 2-2. De Franse spits speelde met zijn assist een cruciale rol in de ontsnapping van Eintracht, dat diep in blessuretijd via Goncalo Paciencia de volle winst pakte en daarmee vijfde blijft.

Bayer Leverkusen
2 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Een week na de nederlaag bij Borussia Dortmund heeft Bayer Leverkusen de jacht op een plaats in de topvier weer opgepakt. De formatie van Peter Bosz deed dat ten koste van SC Freiburg, dat geen antwoord had op het aanvalsspel van Die Werkself. In de eerste helft bleef de schade voor de gasten nog beperkt tot een vroege treffer van Charles Aranguiz getuige de 75 procent balbezit van de thuisploeg. Na rust nam Leverkusen pas in de 73ste minuut de onzekerheid weg over de zege. Leon Bailey gaf op de doellijn het laatste tikje, zodat Bosz met een gerust hart achterover kon leunen. De Nederlandse trainer weet dat zijn ploeg op één punt blijft van Eintracht.

1. FC Nürnberg
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Het door griep geplaagde RB Leipzig heeft met moeite hekkensluiter 1. FC Nürnberg aan de kant geschoven. Zonder de zieke Timo Werner ontsnapte de formatie van Ralf Rangnick aan een snelle achterstand. Hanno Behrens knalde in de tiende minuut een strafschop op de lat. Voor Nürnberg bleek de misser de voorbode van de vijftiende nederlaag van het seizoen. Verdediger Lukas Klostermann zette Leipzig kort voor rust op voorsprong. Hij werd daarmee de matchwinner voor de nummer drie van de Bundesliga. Ook Virgil Misidjan kon als invaller Nürnberg niet helpen.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 1
FSV Mainz 05

Javairô Dilrosun maakte voor het eerst sinds november weer deel uit van de wedstrijdselectie van Hertha BSC. De aanvaller was helemaal hersteld van de blessure die hij had overgehouden aan zijn Oranje-debuut tegen Duitsland. Trainer Pál Dardai, die Karim Rekik door een schorsing miste, liet Dilrosun op de bank beginnen. Een invalbeurt was hem ook niet gegeven. Zijn inbreng was niet nodig voor de Berlijnse zege. FSV Mainz 05, dat aantrad zonder de geschorste Jean-Paul Boëtius, verliet ondanks een voorsprong de hoofdstad met lege handen. Na de gelijkmaker van Marko Grujic werd Niklas Stark de gevierde man. Dat deed hem extra goed, omdat hij met een eigen doelpunt de score had geopend.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 4
Fortuna Düsseldorf

Jeffrey Bruma had als basiskracht van Schalke 04 nog niet het genoegen mogen smaken van een zege in de Bundesliga. Het weerhield trainer Domenico Tedesco er niet van de verdediger tegen Fortuna Düsseldorf weer aan de aftrap te laten komen. Bruma kon niet voorkomen dat hij andermaal als verliezer van het veld stapte. Schalke 04 leed een zeer pijnlijke nederlaag op eigen veld, waar Dawid Kownacki (2), Ngandoli Lukebakio, en Benito Raman met hun goals Fortuna verder afstand liet nemen van de gevarenzone.

Schalke blijft door de zevende thuisnederlaag van het seizoen veroordeeld tot de veertiende plaats. De frustratie over de tegenvallende prestaties ging niet voorbij aan Bruma, die ontsnapte aan een rode kaart. Met een gele kaart na zijn overtreding op Raman een kwartier voor tijd kwam hij goed weg.