De Vrij: 'Inter van nu is als een Van Gogh, dat van Conte was een Mondriaan'

Reacties

Stefan de Vrij ziet zeker verschillen tussen het huidige Internazionale en de succesploeg waarmee de Italianen kampioen werden onder Antonio Conte. De Nederlander kwam met een kunstzinnige vergelijking.

De Vrij: 'Inter van nu is als een Van Gogh, dat van Conte was een Mondriaan'
© Pro Shots

De Vrij is al jarenlang een stabiele factor in het hart van de Inter-defensie. In het seizoen 2019/20 sleepte de Oranje-international met Conte als hoofdcoach nog de prijs van beste Serie A-verdediger in de wacht. In het tweede en laatste seizoen van Conte werd Internazionale kampioen, waarna de succescoach vertrok.

Dinsdag publiceerde DAZN een interview met De Vrij. In een informele setting, zittend achter zijn piano, vergelijkt hij zijn twee laatste oefenmeesters bij Inter met twee Nederlandse schilders. 'Het Inter onder Conte was als een Mondriaan; gestructureerd en geordend. De speelwijze van Inzaghi is meer als een Van Gogh; iets minder structuur en iets meer fantasie.'

Vooralsnog heeft de trainerswissel en het vertrek van diverse steunpilaren niet geleid tot een Milanese ineenstorting. Na een moeizame start is inmiddels duidelijk dat de Nerazzurri de winterstop in zullen gaan als lijstaanvoerder. 'De basis was er al toen Inzaghi kwam, maar hij doet het geweldig.'

De oud-Feyenoorder betuigt in het interview ook zijn liefde voor klassieke muziek en vertelt anekdotes over fietsen naar De Kuip. Tevens is te zien hoe hij reageert wanneer Inter, na in eerste instantie Ajax te hebben geloot, wordt gekoppeld aan Liverpool in de achtste finale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.