Dumfries draagt bij aan zorgeloze avond van Inter

Mede dankzij een scorende Denzel Dumfries ontdeed Internazionale zich vrijdagavond in de Serie A eenvoudig van de rodelantaarndrager Salernitana. De koploper trok het eenzijdige duel zonder problemen naar zich toe: 0-5.

Salernitana
Salernitana
0 - 5
Internazionale

De Nerazzurri zaten na ruim tien minuten al op rozen. Uit een corner van Hakan Calhanoglu kopte Ivan Perisic met een krachtige kopbal de openingsgoal binnen. Inter bleef het doel van het in de problemen verkerende Salernitana vervolgens opzoeken en speelde voornamelijk op de helft van de thuisploeg. De ploeg van coach Simone Inzaghi dankte Oranje-international Denzel Dumfries voor de verdubbeling van de score.

De rechtervleugelverdediger maakte na een halfuur zijn tweede doelpunt in dienst van Inter. Zijn schot belandde op de onderkant van de lat achter de doellijn, waarna deze uit de doelmond stuiterde. Scheidsrechter Maurizio Mariani kende geen twijfel en telde de onbetwiste treffer meteen goed. Dumfries' goal bleek eveneens de honderdste van Inter in het kalenderjaar 2021. Ook na rust bleef Inter de baas op het veld.

Ook na rust bleef Inter de baas op het veld. Alexis Sánchez maakte op aangeven van Calhanoglu de 0-3 en daarmee zijn tweede Serie A-goal van het seizoen, nadat hij vorige week ook al trefzeker was bij de 4-0 zege op Cagliari. Na defensief geklungel van Salernitana haperde Lautaro Martínez niet toen de bal voor zijn voeten belandde. Met een hard diagonaal schot liet de Argentijn Salernitana-doelman Vincenzo Fiorillo kansloos. Roberto Gagliardini bepaalde kort voor het verstrijken van de speeltijd de eindstand.