Inter stoot met schitterende goals Milan van de troon

Internazionale is de nieuwe koploper in de Serie A. Met de grote overwinning op Cagliari werd rivaal AC Milan afgelost.

Internazionale
4 - 0
Cagliari
Cagliari

Het laag geklasseerde Cagliari, waar Kevin Strootman vanwege een blessure ontbrak, kon het niet bolwerken tegen Inter. In Giuseppe Meazza was Lautaro Martínez in de eerste helft de man in de schijnwerpers. Niet alleen brak hij na bijna een half uur de ban, maar hij verzuimde op slag van rust de marge te vergroten. Een penalty was niet besteed aan de Argentijn.

De misser bleef zonder gevolgen voor het Inter van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Alexis Sánchez verdubbelde vroeg in de tweede helft de voorsprong, waarna het lot van Cagliari na ruim een uur met twee fraaie goals werd bezegeld.

Hakan Calhanoglu joeg in de 66ste minuut de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising. Twee minuten later volgde de 4-0 van Martínez, die na een fraaie pass van Nicolo Barella de bal met de borst meenam en uiterst koel afrondde. Het was een overtuigende manier om te profiteren van de misstap van AC Milan, dat nu is afgelost door de stadsgenoot.

Napoli
Napoli
0 - 1
Empoli
Empoli

Napoli verloor terrein na de onverwachte thuisnederlaag tegen Empoli, dat voor het eerst sinds 2008 met de drie punten terugkeerde uit Napels. Het succes voor de gasten was te danken aan Patrick Cutrone, die in de zeventigste minuut met enig fortuin de enige treffer voor zijn rekening nam. Napoli, dat bij 0-0 nog een doelpunt zag worden afgekeurd, was niet bij machte de nederlaag te voorkomen. Door de reeks van vier competitieduels zonder zege is de ploeg van de geschorste Luciano Spalletti naar de vierde plaats gezakt.

Sassuolo
Sassuolo
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio moest ook een pas op de plaats maken. De ploeg van Maurizio Sarri verkeek zich op Sassuolo, dat eerder dit seizoen al AC Milan, Juventus en Napoli had verrast. Mattia Zaccagni zette de Romeinse gasten nog wel vroeg op voorsprong, maar door goals van Domenico Berardi en Giacomo Raspadori in de tweede helft bleven de punten bij Sassuolo.