Napoli schakelt Leicester uit, 'Gio' houdt Bosz van perfecte score af

Reacties

Napoli heeft donderdag de tussenronde van de Europa League bereikt. De Italiaanse ploeg won van Leicester City, dat daardoor door moet in de Conference League. Giovanni van Bronckhorst slaagde er met Rangers FC in om landgenoot Peter Bosz voor het eerst punten af te snoepen in Europa.

Napoli schakelt Leicester uit, 'Gio' houdt Bosz van perfecte score af
© Pro Shots
Napoli
Napoli
3 - 2
Leicester City
Leicester City

In Groep C was de spanning om te snijden, voorafgaand aan de laatste speelronde. Koploper Leicester City had namelijk maar twee punten meer dan nummer vier Legia Warschau, waardoor de Polen net als Spartak Moskou en Napoli nog kans maakten op overwintering in de Europa League. De kraker op de laatste speeldag was de ontmoeting tussen Napoli en Leicester, die al vroeg in een Italiaanse overwinning leek te eindigen.

Adam Ounas opende al na vier minuten de score namens Napoli door de bal diagonaal in het doel te schuiven. Toen Eljif Elmas twintig minuten later op aangeven van Andrea Petagna de 2-0 maakte, leek er weinig aan de hand voor de thuisploeg. Maar Leicester knokte terug. Drie minuten na de tweede Napolitaanse goal bracht Jonny Evans de spanning terug en jeugdexponent Kiernan Dewsbury-Hall trok de stand na ruim een half uur gelijk.

De 2-2 was vervelend voor Napoli en dat was de blessure van Hirving Lozano ook. De voormalig aanvaller van PSV kwam ten val en botste vervolgens met een tegenstander, waarbij hij volgens Italiaanse media een tand kwijtraakte. Lozano werd met een golfkarretje van het veld gereden en werd vervangen door Kevin Malcuit, waarna Napoli in de tweede helft op jacht ging naar de voorsprong. Die kwam er ook, opnieuw via Elmas. Op aangeven van Giovanni di Lorenzo zorgde hij voor de 3-2. Napoli hield die score vast en eindigde zo op de tweede plaats in Groep C. Leicester eindigde, mede door een gemiste penalty in de extra tijd bij Legia Warschau-Spartak Moskou, op de derde plek en gaat de tussenronde van de Conference League in.

Legia Warschau
Legia Warschau
0 - 1
Spartak Moskou
Spartak Moskou

Met Quincy Promes in de basis en Jorrit Hendrix op de bank kende Spartak Moskou een uitstekende start in Warschau. Zelimkhan Bakaev opende na een kwartier de score en zorgde ervoor dat de Russen virtueel aan kop gingen in de groep. Dat bleef - mede doordat Tomas Pekhart in de extra tijd een penalty miste - het geval doordat Napoli won van Leicester. Spartak ging daardoor er op basis van het onderlinge resultaat met de groepswinst vandoor en slaat zo een ronde over in de knock-outfase.

UEFA Europa League

Stand Groep C UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spartak Moskou
6
3
1
2
10-9
+1
10
2
Napoli
6
3
1
2
15-10
+5
10
3
Leicester City
6
2
2
2
12-11
+1
8
4
Legia Warschau
6
2
0
4
4-11
-7
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

In Groep A was alle spanning weliswaar al weg, aangezien Lyon zeker was van de groepswinst en Rangers van de tweede plaats. Maar de ontmoeting tussen Lyon en Rangers was er ook een tussen Peter Bosz en Giovanni van Bronckhorst. Bij de wedstrijd in Glasgow stond de Schotse club nog onder leiding van Steven Gerrard. De ploeg van Bosz won de eerste vijf groepsduels en wilde dus de perfecte score behalen.

Dat leek niet te lukken toen Rangers vlak voor rust op voorsprong kwam. Scott Wright werd gevonden door Glen Kamara en waagde een poging. Zijn schot werd aangeraakt door een Frans been en belandde zo in het doel. De pech die Lyon op dat moment had, had Rangers in de tweede helft. Rayan Cherki kwam door op de rechterflank en gaf de bal voor. Verdediger Calvin Bassey raakte die inzet echter, waardoor de bal in het doel van Rangers rolde en het 1-1 werd.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Olympique Lyonnais
6
5
1
0
16-5
+11
16
2
Glasgow Rangers
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Sparta Praag
6
2
1
3
6-9
-3
7
4
Brøndby IF
6
0
2
4
2-11
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Bekijk alle andere uitslagen in de Europa League op onze competitiepagina.

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.