Controversiële VAR-beslissing bij Milan maakt Inter de winnaar van het weekend

Reacties

Internazionale is na zondagavond zeker van de officieuze titel 'winterkampioen' in de Serie A. De ploeg van Simone Inzaghi won vrijdag al van Salernitana en zag hierna naast Atalanta Bergamo ook AC Milan verliezen. Franck Kessié leek vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten tegen Napoli, maar zijn doelpunt werd na een veelbesproken VAR-ingreep afgekeurd. 

Controversiële VAR-beslissing bij Milan maakt Inter de winnaar van het weekend
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 1
Napoli
Napoli

Milan was tot vorige week de koploper in de Serie A, maar liet toen punten liggen tegen Udinese (1-1) en werd ingehaald door Inter. Omdat Milan zondagavond in eigen huis verloor van Napoli, staat de buurman nu vier punten los aan de top van de Italiaanse ranglijst. De competitie is pas na de volgende speelronde halverwege, maar Inter is nu al zeker de best presterende ploeg uit de eerste seizoenshelft.

Waar Atalanta zaterdag hard onderuit ging tegen AS Roma (1-4), daar ging Milan maar met een minimale marge kopje onder. De score werd al in de vijfde minuut geopend: Eljif Elmas kopte toen raak uit een hoekschop. Milan moest hierdoor al vroeg in de achtervolging, maar kwam in de eerste helft niet verder dan gevaarlijke momenten voor Zlatan Ibrahimovic en Alessandro Florenzi.

In de tweede helft probeerde Milan de druk verder op te voeren. Napoli-keeper David Ospina greep geweldig in bij een inzet van Ibrahimovic en had later geluk dat Junior Messias maar net over schoot. Vlak voor het einde leek de 1-1 dan alsnog te vallen. Na een onoverzichtelijke situatie kwam de bal voor de voeten van Kessié, die vol overtuiging raak schoot.

De VAR gooide voor Milan roet in het eten. Olivier Giroud viel in de aanloop naar de goal bij een kopduel op de grond, waar hij in buitenspelpositie bleef liggen. De bal ging vervolgens zijn richting op, maar de spits raakte het speeltuig niet. Via de voet van Napoli-verdediger Juan Jesus bleef de Milan-aanval in leven en uiteindelijk scoorde Kessié. De VAR oordeelde dat Giroud toch bij het spel betrokken was geweest en scheidsrechter Davide Massa ging daarin mee. Zo bleef Milan met lege handen achter en is Napoli de nieuwe nummer twee van de Serie A. 

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.