De vraagtekens Griezmann en Braithwaite zetten uitroeptekens

Reacties

De Maradona-hommage van Lionel Messi kreeg alle aandacht. In de schaduw daarvan lieten de eerder bijna verguisde Barcelona-aanvallers tegen Osasuna weer van zich spreken.

De vraagtekens Griezmann en Braithwaite zetten uitroeptekens
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Osasuna
Osasuna

Antoine Griezmann was zo vaak het mikpunt van kritiek, hoon en geruchten geworden, dat hij het zat was. De Franse aanvaller doorbrak zijn stilzwijgen en wees alle geruchten over zijn slechte band met Messi naar het rijk der fabelen.

Griezmann is daarmee ogenschijnlijk verlost van een loden last die hem ervan weerhield zijn ware aard op het veld te tonen. De aanvaller maakte dat zondag tegen Osasuna (4-0) op schitterende wijze duidelijk. Zijn fraaie goal was alweer zijn derde in de laatste drie competitieduels, waarmee hij zijn productie van de 25 La Liga-wedstrijden daarvoor evenaarde.

Ronald Koeman was vol lof over Griezmann. 'Hij speelde vrij, gaf een assist en scoorde fraai. Hij is de speler die we willen zien. Hij lijkt bevrijd.' De bijzondere viering van de treffer liet zien dat Griezmann zich ook lekker voelt. 'Ik zat 's ochtends te ontbijten met mijn dochter en ik vroeg haar hoe ik een goal moest vieren. Zij vroeg hierom, dus deze is voor haar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog grotere vraagtekens stonden er achter de naam Martin Braithwaite. Wat had de ogenschijnlijk technisch beperkte Deense spits, in februari weggehaald bij Léganes als noodverband na de blessure van Luis Suárez, te zoeken in Camp Nou? Zijn gebrek aan speeltijd vorig seizoen versterkte dat idee. Inmiddels klinken er andere geluiden door over Braithwaite.

Zijn twee basisoptredens onder Koeman leverden twee keer een 4-0 zege op met drie goals van Deense makelij. Met zijn tijd als invaller erbij heeft Braithwaite een fraai moyenne van een doelpunt in elke 75 minuten. Maar meer nog dan zijn productie is de rol van de Deen als diepe spits eentje om te benadrukken, zo stelt Marca.

Gezien zijn statistieken – 25 balcontacten tegen Osasuna – doet hij niet veel mee in het spel aan de bal. Maar met juist zijn beweging zonder bal is Braithwaite van belang. De andere aanvallers profiteren van zijn spel. Het zijn maar wedstrijden tegen Dinamo Kiev en Osasuna, de Deense noodaankoop solliciteerde daarin wel naar een basisplaats bij Barcelona, niet in de laatste plaats tot genoegen van Griezmann. Die gedijt ook goed met de echte negen in de spits.

Leven na Messi: 'De ideale spits voor Barcelona is Olivier Giroud'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.