Noodaankoop Braithwaite weigert te wijken bij Barcelona

Reacties

Martin Braithwaite heeft er vertrouwen in dat hij een speler voor de lange termijn is voor Barcelona. Van een snel vertrek bij de Spaanse kampioen wil de winterse noodaankoop niets weten.

Noodaankoop Braithwaite weigert te wijken bij Barcelona
© Pro Shots

De 28-jarige Braithwaite werd in februari dankzij een speciaal artikel in de regelgeving van de Spaanse voetbalbond buiten de transferperiode om binnengehaald door Barcelona, dat achttien miljoen euro betaalde aan competitiegenoot Leganés. Barcelona kon Braithwaite door de blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé goed gebruiken, maar eerstgenoemde is inmiddels weer fit en Dembélé zou er bij de start van het nieuwe seizoen ook weer bij moeten zijn. Bovendien is het Portugese supertalent Francisco Trincão al aangetrokken. Hij komt in de zomer over van SC Braga.

Barcelona hoopt in de zomer ook nog eens werk te kunnen maken van de terugkeer van Neymar en/of de komst van Lautaro Martínez. Daardoor dreigt Braithwaite al heel snel weer overbodig te worden in Camp Nou. De Deens international is in de wandelgangen al met verschillende clubs binnen en buiten Spanje in verband gebracht, maar Braithwaite wil in de zomer absoluut niet vertrekken. Zijn droom is uitgekomen en hij wil zijn droom nu niet zomaar opgeven.

'Ik ben ervan overtuigd dat ik hier lang zal blijven. Langer dan de vierenhalf jaar waarvoor ik getekend heb', zegt Braithwaite tegen ESPN. 'Zo zie ik het in mijn hoofd. Ik wil gewoon doorgaan, spelen, genieten en prijzen winnen met dit team. Als ik naar Barcelona kijk, denk ik aan al die legendarische spelers die hier gespeeld hebben. Het is nu mijn doel om straks te kunnen zeggen dat ik in een van de beste Barcelona-teams van deze generatie heb gezeten.'

'Ik wil dat mensen later terugkijken en zeggen: ja, dat was een van de beste Barcelona-teams aller tijden. Dat is een enorme motivatie voor mij', vervolgt Braithwaite. 'Daar zal hard voor gewerkt moeten worden, maar ik ben bereid om dit werk te leveren. Ik kijk ontzettend uit naar wat er komen gaat.' Braithwaite speelde tot dusver pas drie wedstrijden voor Barcelona en wacht nog op zijn eerste doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Braithwaite
Meer over M. Braithwaite
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.