Alles komt samen: de griezelige Maradona-kopie van Messi

Reacties

Het afgelopen voetbalweekeinde stond in het teken van Diego Maradona. Overal werd stilgestaan bij het overlijden van de wereldkampioen van 1986. Onder de mooiste hommage zette als vanzelfsprekend Lionel Messi zijn handtekening.

Alles komt samen: de griezelige Maradona-kopie van Messi
© Pro Shots

Het 33-jarige dribbelfenomeen scoorde op zeer fraaie wijze de 4-0 in het competitieduel dat Barcelona afwerkte met Osasuna. Messi stoomde op karakteristieke wijze op om de bal vervolgens met links keihard in het doel te jagen.

Als eerbetoon aan Pluisje toonde Messi een tenue van Newell's Old Boys, de club die Maradona in 1993/94 gedurende enkele wedstrijden diende en waarvan Messi supporter is. Sterker nog: als kind was de latere Gouden Bal-winnaar aanwezig bij een oefenwedstrijd die Maradona in dienst van Newell's Old Boys afwerkte. In dat bewuste duel met het Ecuadoraanse Emelec maakte El Diez een goal die als twee druppels water leek op het doelpunt dat Messi ruim 25 jaar later zou maken tegen Osasuna. Al zijn de beelden van de goal van Maradona wel gespiegeld.

Zoek de verschillen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kan me niet zoveel meer herinneren van die dag', vertelde Messi enkele jaren terug in gesprek met TyC Sports. 'Ik was nog heel jong, maar ik zag Maradona toen hij debuteerde tegen Emelec.'

Angstaanjagend
Het is niet voor het eerst dat Messi op bijna angstaanjagende wijze Maradona imiteert. Al in 2007 had de toen nog ster in de dop twee van de meest bijzondere goals van Pluisje min of meer gekopieerd, zij het op een iets minder prominent podium. In de bekerwedstrijd tegen Getafe scoorde Messi met een fabuleuze solo en in het competitieduel met Espanyol trof hij doel met de hand.

Messi zorgde voor waarschijnlijk het mooiste moment van afgelopen weekeinde, een weekeinde waarin de voetbalwereld een ontvallen icoon op grootse wijze herdacht. In talloze competities werd een minuut stilte in acht genomen voor Maradona. Napels besloot officieel om het stadion te vernoemen naar de clubicoon der clubiconen. San Paolo gaat nu door het leven als Stadio Diego Armando Maradona.

Schaduwzijde
Niet alleen door de eerbetuigingen domineerde Maradona het nieuws. Afgelopen weekeinde werd ook bekend dat er in Argentinië een onderzoek is geopend naar de lijfarts van de overleden dribbelkeizer. Deze Leopoldo Luque wordt verdacht van nalatigheid. De zeer geëmotioneerde dokter wees er tijdens een persconferentie op dat hij er juist alles aan had gedaan het leven van Maradona te verlengen, maar dat de patiënt niet altijd coöperatief was. 'Hij had eigenlijk naar een revalidatiekliniek gemoeten, maar dat wilde hij niet', zei Luque onder meer.

Een absoluut dieptepunt de afgelopen dagen waren de selfies die uitvaartmedewerkers met Maradona maakten. Een van, Claudio Fernández, vertelde in gesprek met lokale media dat hij inmiddels is bedreigd met de dood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.