De toekomst van Barcelona: 'Zij zijn waardevoller dan Messi'

Reacties

In een buitengewoon turbulent jaar waren er bij Barcelona twee grote lichtpunten. Tieners Ansu Fati en Pedri geven de supporters van de Catalanen hoop voor de toekomst. Spaanse media staan met de Kerst nog maar eens stil bij de indrukwekkende doorbraak van het duo.

De toekomst van Barcelona: 'Zij zijn waardevoller dan Messi'

Fati brak in 2019 eigenlijk al door bij het eerste elftal, maar zette zijn imponerende ontwikkeling in 2020 vrolijk door. Ondanks zijn jonge leeftijd is de aanvaller al ongelooflijk belangrijk voor de ploeg van trainer Ronald Koeman, onder meer door zijn diepgang en scorend vermogen. Fati heeft nu al 43 wedstrijden voor Barcelona gespeeld, waarin hij dertien keer scoorde.

Sport zet de prestaties van de achttienjarige aanvaller in perspectief. 'Zelfs Lionel Messi's records verbleken als we het over Fati hebben. Hij brak op zijn zestiende door in de hoofdmacht zonder überhaupt zijn debuut te maken in Barça B, dat is hoogst ongebruikelijk. Messi was vier maanden ouder toen hij zijn vuurdoop in het eerste elftal beleefde en had bovendien al gespeeld voor Barça B.'

Leeftijdsgenoot Pedri kwam afgelopen zomer over van Las Palmas en maakt eveneens indruk in het vlaggenschip. 'Ronald Koeman heeft Pedri vanaf de eerste dag het vertrouwen gegeven, hij is één van de weinige onbetwiste spelers in de selectie. Pedri heeft dat vertrouwen terugbetaald met kwaliteit, assists en doelpunten. Met zijn goal tegen Ferencvaros werd hij na Fati en Bojan Krkic de jongste doelpuntenmaker ooit namens Barcelona in de Champions League. Messi is de nummer vier op die lijst', schrijft Sport.

Het Spaanse dagblad trekt dan ook een opvallende conclusie. 'Fati en Pedri zijn waardevoller voor Barcelona dan Messi. Maar de Argentijn is wel hun beste partner. Samen kunnen ze een tridente vormen die iedereen verbluft. Als Fati en Pedri zo doorgaan, zullen ze geschiedenis schrijven bij Barcelona.' Zelfs het Madrileense Marca schrijft lovende woorden over Pedri: 'Hij is een ruwe diament en de beste aankoop van 2020.'

Top 5 doorgebroken talenten: van Reyna tot Fati
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.