De Roon goud waard als goalgetter in felbegeerde zege Atalanta

Na vier duels zonder zege heeft Atalanta Bergamo vrijdagavond eindelijk weer gewonnen in de Serie A. Mede dankzij een treffer van Marten de Roon werd een 0-1 achterstand tegen Empoli omgezet in een zeer welkome 2-1 overwinning.

© Ziggo Sport
Atalanta Bergamo
2 - 1
Empoli
Empoli

Atalanta had buitengewoon veel balbezit in de eerste helft en was ook de gevaarlijkste ploeg, maar het waren de gasten die op slag van rust brutaal de leiding namen. Tyronne Ebuehi werkte op de doellijn de 0-1 binnen. De voormalige back van onder meer ADO Den Haag en FC Twente liet Empoli zo dromen van een stuntje.

Atalanta moest zo weer in de achtervolging zonder het geblesseerde duo Teun Koopmeiners en Hans Hateboer. Het was een andere Nederlander die toen opstond. De Roon knikte een voorzet van Matteo Ruggeri in de 58ste minuut prima binnen. Voor De Roon, die door Ronald Koeman is opgenomen in de selectie van Oranje, was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Daar leek het lang bij te blijven voor de gastheren, maar invaller Rasmus Højlund werkte in de 86ste minuut toch nog de winnende treffer binnen. Zo blijft Atalanta toch nog in het spoor van de topvier. Die plaatsen geven aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de Champions League.