Drie debutanten bij selectie van Nederlands elftal

Reacties

Ronald Koeman heeft vrijdag zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar bekendgemaakt. Daarin zitten drie spelers die nog niet eerder werden opgeroepen: Bart Verbruggen van Anderlecht en de Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. 

Drie debutanten bij selectie van Nederlands elftal
© Pro Shots

Koeman maakte twee weken geleden een voorselectie van 37 man bekend en heeft die groep nu teruggebracht tot 25 spelers. Quilindschy Hartman (Feyenoord) en Joey Veerman (PSV) hoopten ook op hun eerste oproep, maar werden door Koeman weggestreept. Verbruggen, Geertruida en Wieffer mogen zich wรฉl voor het eerst melden.

Verbruggen gaat voor de keeperspositie de strijd aan met Jasper Cillessen van NEC en Mark Flekken van SC Freiburg. Zo zijn er drie nieuwe doelmannen geselecteerd ten opzichte van het WK: toen koos Louis van Gaal voor Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer. Laatstgenoemde speelt niet meer bij Ajax, terwijl Bijlow en Noppert (laatstgenoemde zat nog wel in de voorselectie) geblesseerd zijn.

Opvallend is verder de terugkeer van Georginio Wijnaldum. De middenvelder van AS Roma is nog maar net hersteld van een scheenbeenbreuk, maar krijgt direct weer het vertrouwen van Koeman.

Sven Botman zat wel al eens bij het Nederlands elftal, maar debuteerde toen nog niet. Dat hoopt de verdediger van Newcastle United later deze maand wel te mogen doen. 

Voor Nederland begint de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024 in Duitsland op vrijdag 24 maart met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Drie dagen later, op maandag 27 maart, komt Gibraltar naar De Kuip. 

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.