Van Frimpong tot Lang: dit zijn de afvallers bij Oranje

Reacties

Ronald Koeman maakte vrijdag bekend met welke 25 spelers hij de eerste twee interlands van zijn tweede termijn als bondscoach gaat aanvatten. Daarmee is een dozijn spelers afgevallen ten opzichte van de voorselectie. We overlopen de namen die niet tot de definitieve selectie behoren.

Van Frimpong tot Lang: dit zijn de afvallers bij Oranje
© Pro Shots

Op doel valt Andries Noppert af, dat is logisch want de boomlange Fries is geblesseerd. Ook Kjell Scherpen, die niet in zijn beste vorm verkeert bij Vitesse, is afgevallen: Koeman kiest voor Jasper Cillessen, Mark Flekken en de donderdag uitblinkende Bart Verbruggen.

Achterin zijn er vier spelers die de laatste schifting niet hebben overleefd. Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen hoeft zich niet te melden in Zeist. Ook Quilindschy Hartman moet nog even wachten op zijn internationale debuut. Ook Kenny Tete en Stefan de Vrij, die dinsdag nog in actie kwam in de Champions League, zijn afgevallen.

Op het middenveld zet een blessure een streep door de selectie van Teun Koopmeiners. Ook Ryan Gravenberch, die bij Bayern München weinig speelt, staat er naast. Verder zijn ook Eredivisie-uitblinkers Jordy Clasie en Joey Veerman op het laatste moment verworden tot twee kinderen van de rekening.

Voorin ontbreekt Vincent Janssen, want de spits van Antwerp liet zelf weten geen prijs meer te stellen op een oproep. Met Club Brugge-speler Noa Lang is er tot slot nog een speler uit de Belgische competitie die de eindschifting niet overleefde.

Wat vind jij van de selectie van Ronald Koeman? Laat het weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.