De Roon bespreekt 'de les van Parijs' richting weerzien met Frankrijk

Reacties

Marten de Roon weet wat het Nederlands elftal vrijdag moet doen om een nieuwe pijnlijke ontmoeting met Frankrijk te voorkomen. De middenvelder was er in maart van dit jaar bij toen de Fransen in Parijs veel te sterk waren voor Oranje.

De Roon bespreekt 'de les van Parijs' richting weerzien met Frankrijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Bij de vorige confrontatie met Frankrijk keek het Nederlands elftal al binnen 21 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Kylian Mbappé maakte er toen kort voor tijd ook nog 4-0 van. De Roon hoopt dat een gehavend Oranje, ondanks de vele blessuregevallen, vrijdag in de Johan Cruijff Arena beter partij gaat bieden.

De Roon is inmiddels bekend met de kwaliteiten van Frankrijk, de verliezend finalist op het WK in Qatar. 'Tegen dit Frankrijk achter komen, is het slechtste dat je kan gebeuren, want dan groeien ze helemaal in hun kracht', aldus de middenvelder van Atalanta Bergamo. 'Je moet aanvallen, maar wel gedoseerd. Misschien wel met een mannetje minder dan normaal, omdat je weet dat je tegen Frankrijk niks mag achterlaten, want dan word je afgestraft.'

'De les is volgens mij vooral dat we nu niet in paniek moeten raken. Dat je elkaar aankijkt en weet: Blijf in de organisatie en forceer niks. Dus niet halsoverkop als gekken naar voren en al die ruimtes aan de Fransen laten. We weten wat er dan kan gebeuren. Je kan ook in de 85ste minuut de gelijkmaker erin schieten', verklaart De Roon.

Lees op VI PRO het volledige interview met Marten de Roon over wat er fout ging in Stade de France en hoe het Nederlands elftal zich beter kan presenteren in de thuiswedstrijd tegen Frankrijk.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.