VI Discussie: help Koeman met lastige keuzes in het doel en in de spits

Reacties

Door de lange lijst met afmeldingen bij het Nederlands elftal staat Ronald Koeman voor enkele lastige keuzes in de komende interlandperiode. Wie moet de bondscoach opstellen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk? Praat erover mee in VI Discussie.

VI Discussie: help Koeman met lastige keuzes in het doel en in de spits
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Koeman zag in elke linie afmeldingen binnenkomen, maar in het doel en in de spits is de bondscoach wel heel erg beperkt in zijn keuze. Onder de lat zijn met Justin Bijlow (nog geblesseerd) en Mark Flekken (ziek) twee belangrijke kandidaten voor een basisplek niet beschikbaar, waardoor er komende vrijdag tegen Frankrijk óf een debutant óf de niet in grootste vorm verkerende Andries Noppert in aan de aftrap verschijnt.

Op het eerste oog is het niet waarschijnlijk dat Noppert tegen Les Bleus de voorkeur krijgt, aangezien de boomlange Fries aanvankelijk niet eens bij de selectie zat vanwege zijn tegenvallende prestaties bij SC Heerenveen. Noppert heeft echter wel de ervaring van een WK in de benen, wat van Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) en Nick Olij (Sparta Rotterdam) niet kan worden gezegd. Zij wachten nog op hun debuut.

Poll (gesloten) Wie moet er tegen Frankrijk onder de lat staan in Oranje?
  • 35% Nick Olij (1.019 stemmen)
  • 12% Andries Noppert (359 stemmen)
  • 53% Bart Verbruggen (1.554 stemmen)

Voorin kan Koeman met Memphis Depay en Cody Gakpo ook niet beschikken over twee belangrijke opties voor het centrum van de aanval. De aanvallers van respectievelijk Atlético Madrid en Liverpool zijn niet beschikbaar door blessures, waardoor Brian Brobbey mag hopen op zijn debuut in Oranje. Behalve de 21-jarige spits kunnen ook Steven Bergwijn, Donyell Malen en Wout Weghorst uit de voeten op de positie centraal voorin.

Weghorst was in september nog trefzeker als basisspeler tegen Griekenland en scoorde als invaller drie dagen later ook tegen Ierland, maar scoorde dit seizoen nog niet voor 1899 Hoffenheim. Malen maakte al wel vier goals voor Borussia Dortmund, maar speelt in Duitsland voornamelijk vanaf de rechterflank. Bergwijn speelde in Oranje vooral centraal als partner van Memphis en maakt bovendien een moeilijk seizoen door bij Ajax.

Poll (gesloten) Wie moet er tegen Frankrijk in de spits staan bij Oranje?
  • 1% Steven Bergwijn (32 stemmen)
  • 20% Brian Brobbey (688 stemmen)
  • 37% Donyell Malen (1.285 stemmen)
  • 42% Wout Weghorst (1.450 stemmen)
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.