De reis van Van Dijk naar Gouden Bal-uitdager van Messi

Reacties

Virgil van Dijk koestert zijn nominatie voor de Gouden Bal-verkiezing. De verdediger van Liverpool, die strijdt met Lionel Messi om de eerste plek, vergeet niet hoelang de route is die hij heeft afgelegd naar het succes.

De reis van Van Dijk naar Gouden Bal-uitdager van Messi
© Pro Shots

Van Dijk was afgelopen weekend nog beslissend voor zijn ploeg met twee rake kopballen tegen Brighton & Hove Albion (2-1). Hij maakte het afgelopen seizoen een ijzersterke indruk als leider van de defensie van Champions League-winnaar Liverpool en aanvoerder van Nations League-finalist Oranje.

Maar Van Dijk is niet de persoon om de Gouden Bal te eisen. 'Het is iets om trots op te zijn, want niet veel spelers komen voor deze prijzen in aanmerking', zei hij afgelopen weekend tegen Engelse media. 'Ook al wint Messi, er zullen geen verliezers zijn. Ik ben erg trots dat ik bij die namen mag horen, omdat ik goed heb gespeeld voor mijn team en land het afgelopen jaar.'

In aanloop naar de uitslag van deze maandag schittert Van Dijk in een gloednieuwe Nike-reclame, waarin hij terugblikt op de gestage weg die hij heeft gevolgd richting de top. 'Het was mijn droom om profvoetballer te worden, maar op mijn zestiende werd ik bijna weggestuurd uit de jeugdopleiding. Mensen zeiden me dat ik te ontspannen was en niet de beste speler in het team was. Ik heb hard moeten werken voor waar ik momenteel ben', aldus Van Dijk, die nooit doorbrak bij Willem II en via FC Groningen alsnog een sterke Eredivisie-speler werd.

Anno 2019 is Van Dijk de beste verdediger ter wereld. 'Ik denk dat uitdagingen bij mij passen: de stap naar Groningen, de stap naar het buitenland, maar ook bij de nationale ploeg. Ik zat weleens op de bank, of werd gewisseld. Dan de stap naar de Premier League en uiteindelijk omgaan met het prijskaartje. Alles dat ik overwonnen heb, maakt mij de speler die ik momenteel ben.'

Overigens zou de uitslag van de Gouden Bal-verkiezing al uitgelekt zijn. Volgens de berichten gaat Messi voor de zesde keer met de prijs aan de haal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.