'France Football gespot in Barcelona: Messi wint Gouden Bal'

Reacties

Officieel wordt aanstaande maandag pas bekend wie dit jaar de Gouden Bal wint, maar afgaande op in Spanje uitgelekte informatie gaat Lionel Messi er op 2 december vandoor met de meest prestigieuze individuele prijs van in het mondiale voetbal.

'France Football gespot in Barcelona: Messi wint Gouden Bal'
© Pro Shots

Messi kreeg maandag namelijk een bezoekje van een afvaardiging van France Football, het tijdschrift dat de prestigieuze verkiezing organiseert. Dat meldt Mundo Deportivo. De in Catalonië gezetelde sportkrant trekt op basis daarvan de conclusie dat de Argentijnse sterspeler van Barcelona zijn zesde Gouden Bal gaat winnen, aangezien de winnaar van die prijs altijd een interview geeft aan het Franse voetbalblad en op de foto gaat.

Gezien de prestaties van Messi op individueel niveau zou het geen verrassing zijn als de winnaar van de FIFA-award nu ook de Ballon d'Or wint. Met Virgil van Dijk had de 32-jarige aanvaller echter een geduchte concurrent. De Oranje-international won de Champions League met Liverpool en werd eerder dit jaar al gekroond tot Europees Voetballer van het Jaar door de UEFA. Nu lijkt Messi hem dus net als bij het FIFA-gala te gaan aftroeven.

Op 2 december zal blijken of de informatie van Mundo Deportivo inderdaad klopt. Wint Messi, eerder al vier keer op rij de winnaar (tussen 2009 en 2012) voor het eerst sinds 2015 weer de Gouden Bal? Treedt Van Dijk in de voetsporen van Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten als vierde Nederlandse Gouden Bal-winnaar? Of gaat Cristiano Ronaldo enigszins verrassend voor de zesde keer aan de haal met de Ballon d'Or?

De cover van Mundo Deportivo.
De cover van Mundo Deportivo.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.