Klopp kent geen twijfel: Van Dijk moet de Gouden Bal krijgen

Reacties

Jürgen Klopp heeft een lans gebroken voor Virgil van Dijk als winnaar van de Gouden Bal. Over een week wordt bekend of de verdediger van Liverpool ditmaal wel de voorkeur krijgt boven Lionel Messi.

Klopp kent geen twijfel: Van Dijk moet de Gouden Bal krijgen
© Pro Shots

Twee maanden geleden eindigde Van Dijk als tweede achter Messi in de FIFA-verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar. Die prijs is sinds drie jaar gescheiden van de prestigieuze Ballon d'Or-verkiezing. In 2018 won Luka Modric beide prijzen.

De middenvelder van Real Madrid staat dit jaar niet eens op de lijst van dertig genomineerden voor de Gouden Bal-verkiezing. Voor Klopp is er een duidelijke favoriet. 'Als je de Ballon d'Or aan de beste speler van deze generatie geeft, dan geef je die telkens aan Messi. Maar als je kijkt wie de beste speler van het afgelopen seizoen was, dan is het Virgil van Dijk. Ik weet het niet precies, maar het lijkt me dat het zo werkt', aldus de manager van Liverpool tegen persbureau Reuters.

Landstitel
Klopp werd ook gevraagd naar de titelrace in Engeland, waarin zijn elftal ongenaakbaar lijkt. 'Het gat met Leicester is slechts acht punten. Dus we moeten die ploeg niet vergeten. Ze werden drie jaar geleden nog kampioen. Daarnaast heeft Chelsea een geweldig seizoen. Als we tegen Crystal Palace hadden verloren, was het gat ineens vijf punten geweest en hadden mensen heel andere dingen geroepen. Dus we zijn daar ontspannen over en denken er niet teveel over na.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.