De opmerkelijke reden waarom RB Leipzig wonderkind Mbappé misliep

Reacties

Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain waren dinsdagavond in de halve finale van de Champions League te sterk voor RB Leipzig, maar het had niet veel gescheeld of het Franse wonderkind had bij de Duitsers gespeeld. Dat heeft Ralf Rangnick verklapt.

De opmerkelijke reden waarom RB Leipzig wonderkind Mbappé misliep
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

PSG was met 3-0 te sterk voor de ploeg van Julian Nagelsmann, waardoor het zondagavond in de CL-finale mag aantreden tegen Bayern München. Het kan voor Mbappé zijn tweede enorme prijs worden, nadat hij eerder al het WK won met Frankrijk. En dat alles terwijl hij pas 21 jaar oud is... Maar hoe zou zijn carrière zijn gelopen als hij ruim vijf jaar geleden nét een andere keuze zou hebben gemaakt?

Het is een vraag die Rangnick zich nog regelmatig stelt. En niet ten onrechte, want de ex-trainer en -technisch directeur van Leipzig had Mbappé al in 2015 op de korrel. 'We wilden hem al hebben toen hij nog jeugdspeler van AS Monaco was', herinnert Ragnick zich in gesprek met BILD. 'We hebben ook twee keer met hem gesproken in Parijs, dat was in februari 2015, kort na de winterstop.'

De reden waaróm Mbappé uiteindelijk niet kwam, is opmerkelijk en (vanuit Leipzig-oogpunt) aardig zuur, zo verklapte Rangnick in een eerder interview al. 'We hadden net onze trainer Alexander Zorniger ontslagen', aldus de man die toen technisch directeur was. 'Op dat moment wisten we nog niet wie onze nieuwe trainer zou worden, maar de vader van Kylian zei tegen me: Als jij het wordt, dan tekenen we. Hij durfde zijn zoon aan mij toe te vertrouwen.'

Toen zat het overigens al in de pijpleiding dat Rangnick het stokje zou overnemen in de zomer van 2015, bij de club die toen nog in de Tweede Bundesliga speelde, maar: 'Op dat moment kon ik het kamp-Mbappé nog geen toezeggingen doen over de toekomst.' En dus koos de toen zestienjarige Mbappé voor een langer verblijf bij AS Monaco, iets waar Rangnick nu nog weleens slapeloze nachten door zal hebben.

Neymar en PSG genieten van zichzelf: 'Kijk ons eens lekker bezig zijn'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.