De onwaarschijnlijke Haaland-rekensom: 102 of 113 goals

Reacties

Waar stokt de teller van Erling Haaland aan het einde van dit seizoen? Ook woensdagavond was de Noor weer trefzeker. Voor Sky Sports aanleiding om een onwaarschijnlijke rekensom te maken.

De onwaarschijnlijke Haaland-rekensom: 102 of 113 goals
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Lang leek zijn voormalige club Borussia Dortmund de Manchester City-spits in de tang te hebben. Totdat een fabelachtige voorzet van João Cancelo op karate-achtige wijze tot doelpunt gepromoveerd werd door de matchwinner (2-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De teller staat inmiddels op drie doelpunten in de Champions League en tien in de Premier League als Citizen. Dertien keer raak in acht optredens. In dat aantal duels miste de 22-jarige spits 108 minuten. Gebaseerd op die aantallen rekende Sky uit dat Haaland op 102 goals - verspreid over alle competities - zou eindigen als hij deze start door zou trekken tot en met de laatste speeldag.

Mocht hij helemaal geen minuut missen en even scherp blijven, dan zou Haaland zelfs 113 keer het net hebben laten bollen in het seizoen 2022/23.

Met zijn huidige cijfers haalt Haaland een gemiddelde van 1,86 doelpunten per negentig minuten. Op gepaste afstand in de topvijf-competities (Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Serie A) volgt Udinese-aanvaller Beto met een ratio van 1,58. Robert Lewandowski, die ook overtuigend is begonnen bij zijn nieuwe club Barcelona, kent een moyenne van 1,43.

Spelersprofiel

E. Haaland


Geboortedatum:
21 juli 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Leeds
Nationaliteit
Noorwegen
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Noorwegen

Aan de som kleven natuurlijk wel de nodige haken en ogen. Zo zou Manchester City alle finales (Champions League, FA Cup, League Cup) moeten bereiken. Ook zou hij niet tegen schorsingen of blessures aan moeten lopen. Dat laatste bleek voor de scherpschutter de laatste jaren nog wel eens een obstakel bij Borussia Dortmund.

'Het is niet eens krankzinnig als Haaland vijf hattricks maakt'

De volgende halte op weg naar recordverslindende statistieken wacht voor Haaland in Wolverhampton. Zaterdag mag de defensie van Wolves, de nummer veertien van de Premier League, proberen de Scandinaviër af te stoppen. Iets wat bij voorgaande vijandige Premier League-spitsen vrij aardig ging voor de ploeg van Bruno Lage. In zes wedstrijden incasseerde Wolverhampton Wanderers slechts vier treffers.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.